random posts ( http://rmarsh.com/plugins/random-posts/ ) eklentisini kurdum. buradan rastgele yazı başlığı çekiyorum. ana dizinimde bir php dosyası oluşturdum. bu oluşturduğum sayfaya aşağıdaki kodu da ekledim. style dosyası, charset hepsini tanıttım, tanıtıyorum.
<?php $posts_per_page = '-1'; require_once('wp-blog-header.php');?>
böylece random posts kodu da sorunsuz çalışıyor. sıkıntım ise oluşturduğum bu sayfayı bir türlü türkçeleştirememem. ne yaptıysam, hangi programı kullandıysam türkçeleştiremedim. mutlaka benim beceriksizliğim ama yine de şüphemi çeken şeyler var.
kullandığım temayı ne hikmetse header.php dışında utf-8'e dönüştüremiyorum. haliyle türkçe karakterler kullanamıyorum. utf-8 yaparsam ve türkçe karakterler kullanırsam firefox ve opera sağolsun bir hata vermiyor ama internet explorer ortalanmış olan temayı sol tarafa yaslıyor ve türkçe karakterleri yine tanımıyor.
acaba bu saydıklarımın hepsi birbiriyle bağlantılı mı? ilk başlarda önemsemediğim ama bu türkçe karakter sorunu bindirdikçe mutlaka bahsetmem gerektiğini düşündüğüm bir sorun daha var. admin panelimde de sadece aşağıda gösterdiğim başlangıç bölümünde türkçe karakterler sorunlu. aynı bölümde wp'nin eski sürümlerinde bir sorun yok.
bu arada tercihler bölümündeki ayarlarım utf-8.
Çözülmüş