bileşen eklediğimde sidebarda olanlar gidiyor o bileşen geliyor. Ben nasıl çözebilirim bu sorunu acaba?
sidebarda kategoriler ve arama var. ayrıca bikaç banner var. Fakat bileşen değil onlar.
bileşen eklediğimde sidebarda olanlar gidiyor o bileşen geliyor. Ben nasıl çözebilirim bu sorunu acaba?
sidebarda kategoriler ve arama var. ayrıca bikaç banner var. Fakat bileşen değil onlar.
Efendim genelde sidebar.php'leri dinamik sidebar kodunun yazılması ile başlar. Bu kod sidebar.php'de en üstte olduğu zaman bir tane bile bileşen eklediğinizde bahsi geçen koddan sonraki tüm satırlar iptal olur sadece eklediğiniz bileşen/ler gözükür. Bu sorunu aşmak için yani hem sidebar'daki kodları hemde bileşenleri kullanmak istiyorsanız:
<?php if ( !function_exists('dynamic_sidebar') || !dynamic_sidebar() ) : ?>
sidebar.php'deki bu kod satırını bulun. Bahsettiğim dinamik sidebar kodu budur. Bu kodun olduğu satırdan sonra yer alan kodlar bileşen eklediğinizde yok sayılır. O yüzden bu kodu normal kod olarak çalıştıracağınız şeylerin altına taşımanız sorununuzu çözecektir. Umarım anlatabilmişimdir.
peki ya eklediğimiz widget'i sidebar.php de bulunanların üst kısmına nasıl taşıyabiliriz??
Açıkçası onu tam olarak bilmiyorum. İlk seferinde bileşen eklediğimde ben de korkmuştum nereye gitti reklamlar diye sonra buldum bu kod yüzündenmiş :) O yüzden bunu aşağı çektim ama bunu başlangıca ekleyip sonra nasıl kapatılacağını bilmiyorum.
Lütfen arama yapınız:
Yan menü bileşeni
temaya widget özelliği kazandırmak
temanıza yan menü eklemek
yan menü
widget
onu öğrenirsem çok iyi olacak.teşekkür ederim.
teşekkürler CanPACACI. sorun çözüldü.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.