WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Sitemap "googlebot sorunu"

(7 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce istanbul tarafından başlatıldı
  • istanbul tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. istanbul
    Üye

403 (Forbidden)

The server is refusing the request. If you see that Googlebot received this status code when trying to crawl valid pages of your site (you can see this on the HTTP errors page of the Diagnostic tab in Google Sitemaps), it's possible that your server or host is blocking Googlebot's access.

http://www.flickr.com/photo_zoom.gne?id=391440897&size=o

Yukardaki hatayı alıyorum ve anladığım kadarıyla googlebotları sitemdeki sayfalara giremiyor.Bunu host aldığım kurumamı bildirmem gerekli yoksa başka bir çözümü varmı ?

1 yıl önce #
  2. Ekran görüntüsünden anladığım kadarı ile sorun eski tip bağlantılarda meydana geliyor.

Sunucunuza başvurmadan önce, eğer permalink yapısını (ve doğal olarak .htaccess'inizi) yakın zamanda güncellediyseniz, site haritanızı da yeniden oluşturmanızı (rebuild) ve Google Sitemaps'e yeniden kaydetmenizi (resubmit) tavsiye ederim. Site haritanızı güncellemenizin ardından 1 haftadan fazla zaman geçmesine rağmen bu hatalara yenileri eklenmeye devam ediyorsa alternatif çözümler arama yoluna gidebilirsiniz.

1 yıl önce #
  3. istanbul
    Üye

site haritamı yeniden oluşturdum.Rebuild ve resubmit yaptım aradan yaklaşık 2 hafta geçti.Turhost'a başvurdum bakalım ne cevap verecekler.

Herzamanki yardımların için çok saol Ali :)

1 yıl önce #
  4. Biraz önce sitenizi kontrol ederken farkettim, arşiv sayfalarında meydana gelen bir hata sonucunda aşağıdaki mesaj görüntüleniyor;

WordPress veritabanı hatası: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'GROUP BY year(post_date), month(post_date), dayofmonth(post_date)' at line 1]
    SELECT DISTINCT post_date FROM wp_posts LEFT JOIN wp_post2cat ON (wp_posts.ID = wp_post2cat.post_id) WHERE 1=1 AND category_id IN (19) AND (post_type = 'post' AND (post_status = 'publish')) GROUP BY wp_posts.ID GROUP BY year(post_date), month(post_date), dayofmonth(post_date)

Kullandığınız eklentilerin uyumluluklarını kontrol etmenizi öneririm.

1 yıl önce #
  5. istanbul
    Üye

saol Ali eklentileri tek tek kontrol edeceğim verdiğin adresten.

Ancak şu 403 forbidden sorununa bir çara bulamadım.Googlebot ları siteme gerektiği gibi giremezlerse doğal olarakta aramalarda çok geriye düşerim.Acaba bu konu hakkında bana yardım edecek biri varmı.

1 yıl önce #
  6. Ancak şu 403 forbidden sorununa bir çara bulamadım.

Bunun nedeni de büyük ihtimalle üstte bahsettiğim hata kodudur. Google Bot, adı üzerinde, bir makinedir ve web sayfalarını bizim gördüğümüz gibi algılamaz. Hata koduna rastladığı zaman bu sayfaya ulaşılamadığını düşünüp taramaktan vazgeçiyor olabilir.

1 yıl önce #
  7. istanbul
    Üye

Ali arkadaşım pluginlerinin hepsini hemen hemen değiştirdim.Ancak o yukarıda belirttiğin sorun devam ediyor.Sadece Pages(9999999) du yeni pagenaviyi değiştirdimmi o normale döndü.

Ali arkadaşımın belirttiği hata ya da benim belirttiğim hatalar hakkında bilgisi olan yardım ederse çok sevinirim.

Teşekkürler,saygılar...

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.