WordPress Türkiye Forumları » Blog Analizi

Blog ve Wolkanca { Rönasanstan bu yana }

(20 posts)
  • 1 yıl önce wolkanca tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. wolkanca
    Üye

Ben Volkan blogumu 2005 yılında kurmak istediğimde aklımda arkadaşlarımla beraber serbest ve özgürce yazabileceğimiz bir mekan yaratmak vardı fakat aradan geçen zamanda çoğu arkadaş çekilde şimdi 3-5 kişi kaldık
    Şu anda günde 15bin civarı ziyaretcisi olan ve sadece Google adsense reklamları ile finanse edilen bir blog.
    Girdilerin %80 e yakınını ben ekledim ayrıca mathilda, muzlupasta, lalnur ve qares lakaplı meleklerim var sık olmasada arada bir yazılarını eklerler. Blogumuzda en çok okunan konular genelde düşük seviyede bilgisayar bilgisine sahip kişilere yardım amaçlı eklediğimiz konular bu konualr sayesinde çok dua aldık :).
    Google arama sonuçlarına yönelik optmimizasyonları kendim yaptım ve yeni ziyaretçilerin %90 a yakını Google dan gelmekte ayrıca Google hostingini maillerimizde ve diğer sub domainlerde de blogger'ı kullanıyorum.
    Bazen kişisel yazılarında yazılabildiği blogumuzun istatistiklerini Google Analytics reklam yerleştirmelerini MightyAdsense ve adsense deluxe eklentileri yardımı ile kotarıyorum. WordPress kurulu blogumdak kurulu olan tüm eklentilerde kendim ihtiyacıma göre oynama yaptım. Sevdiğim ve kıskanarak izlediğim bloglar; 1-nahnu 2-acemi 3-ayyas . Ayrıca blogumda 300 den fazla üye bulunmakta.
    Blogumdaki yazılarda önem derecesine göre sıralarsak estetik, Türkçe kullanımı, okuyucunun sıkılmadan okuyabileceği dilde ve uzunlukta, anlaşılır, güncel ve özgün olmasına dikkat ediyorum.
    Yorumlarınızı, eleştirileriniz ve tavsiyelerinizi çekinmeden yazabilirsiniz.
    Teşekür ederim.

Tarih: 1 yıl #
  2. wolkanca
    Üye

Linki eklemeyi unutmuşum :) blog.wolkanca.com

blogla birlikte google gruplarım var orada 1200 civarı üye ile maillerimiz paylaşıyoruz birde benim kişisel yazılarımı yazdığım lanblog var orada bir senaryo çerçevesinde yazıyorum senaryo özeti şöyle; Bir blog vardır adı Lan Blog'dur, yazar Lan Blogu sürekli azarlar, tersler, ara sıra küfür eder ama onu çok sever aslında, Lan Blog'da yazarın bu sevgisini bildiğinden dolayı yazarın tüm hakaretlerini kaldırır ve çok kurnaz bir blogdur. Yazar gün içersinde yaşadığı olaylardan yola çıkarak bir şeyler zırvalar ve sonunda yazısını Lan Blog’a bağlar, ona atıfta bulunur örneğin;

Ulan bu gün servis beni taaa anasının nikahında bıraktı uyuz oldum servisçiye, lan blog sen burada yan gelip yatarken biz akşama kadar kafa patlatıyoz çalışıyoruz pis herif kalk lan bi ortalığı toparla şarapsız.

ana sayfam www.wolkanca.com

3. lanblog unu bi süredir takip ediyorum bence oraya biraz daha önem wer hastayım lanbloga :)

4. Lan Blog'dan haberim vardı, ama detaylı incleme fırsatım olmamaıştı. Sanırım bir daha gözden geçirmem geçirsem iyi olacak ;)

5. Blogların Myneti :)

Tarih: 11 ay #
  6. Aslında Wordpress Tr Dışında sürekli ziyaret ettigim Türkçe içerikli olarak bildirgecten sonra ikinci site sizinki...Ama Bilgisayar konusunda acemilikten degil onu söyleyim sadece Amerikadaki bir arkadaşım tafsiye etmişti.Yani şanın şöhretin taa amerikaya kadar gitmiş :) yanlız bugun siten Suspede girmiş.. Gerçi girdigim zaman site yavaş geliyor gibi ama umarım host sorunlarını aşarsın.Başarılar

Tarih: 11 ay #
  7. Sercan
    Engellenmiş

wolkanca ve dmry en sevdiğim iki blog.
    başarılar wolkan abi

Tarih: 10 ay #
  8. Hee bende wolkanca nın blogunu incelediğimde hemşerim olduğunu farkettim. Çok güzel hemşom blogun.

9. arşiv baya bi genişlemiş. ;)

10. wolkanca
    Üye

evet çok fazla yazı var istatistiklere bakarsanız böyle bir blog görmedim ben.

11. volkan abi önceleri googleden arama yaparken karşılaştığım bir bloga sahip
    yani bazen "off bu da ne her şeye de bu wolkanca çıkıyor bu ne biçim iş"
    diya söylendiğim bile oluyordu ama sonradan incelediğim zaman gerçekten de içerik olarak dolu dolu bir blog
    aslında blog olduğunu bilmiyordum önce çok kullanıcılı bir site sanıyordum :) ama blogmuş hehe...

neyse yani blogcular arasında en sevdiğim bloglardan birine sahipsiniz

başarılar dilerim...

12. default tema üzerinde de harikalar yaratabilmenin örneği.

13. wolkanca
    Üye

merak edenlere şöyle bir yazı yazmıştım neden kubrick?

Abartmıyorum ciddi ciddi ben kendi blogumda bir yazı aradığımda ki 1500 e yaklaşık girdi var kendi blogumda değil direk google da arıyorum yani google benim blogumu benden daha iyi biliyor :) google a çok şey borçluyum, Allah nazarlardan saklasın.

14. wolkanca
    Üye

blog.woklanca.com şu anda kendi alanında Türkiye de en çok tıklanan blogdur.
    teşekkür ederim.

Tarih: 1 ay #
  15. Merhaba;

İki sorum olacak cevap verebilirseniz.

1- Hangi kategoride görüyorsunuz günlüğünüzü.
    2- Buna göre Sitede Geçirilen Ortalama Süre ve Hemen Çıkma Oranı ne kadar çok merak ediyorum paylaşabilirseniz mutlu edersiniz beni.

İçerik kaygısı olmayan tek günlük tebrik ederim sizi bu konuda başarılarınızın devamını dilerim.

16. Bende merak ediyorum bu blogun istatistiklerini o kadar kendinden emin konuşuyorsun ki türkiye'nin en çok tıklanan blogudur falan ne zaman cevaplandıracaksınız :)

17. Sayfanın en altındaki flickr eklentisini nereden temin edebilirim?

Teşekkürler.

18. wolkanca
    Üye

sorularınıza blogum cevap veriyor eylültoprak, benim bir şey yazmama gerek yok burada polimiğinize katılmayacağım malesef ne kötü.

19. wolkanca
    Üye

@bahad1r
    www.flickr.com dan temin edebilrisin.

20. sorularınıza blogum cevap veriyor eylültoprak, benim bir şey yazmama gerek yok burada polimiğinize katılmayacağım malesef ne kötü.

:)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.