WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Yorum göndermede değişiklik

(15 mesaj(lar))
  • 2 ay önce 90alper90 tarafından başlatıldı
  • 90alper90 tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. 90alper90
    Üye

Merhabalar;

wp-comments-post.php dosyasında değişiklik yaparak bazı değişkenlere göre yazar adını veya mailini değiştiriyorum.Burada herhangi bir problem yok.

Yapmak istediğim ise şu:

$degisken = 0 ise yorum yönetici onay bekliyor şeklinde kaydolsun eğer $degisken = 1 ise onaylanmış olsun.

Gerekli Sql kalıbını oluşturan fonksiyon sanırım şu:

$commentdata = compact('comment_post_ID', 'comment_author', 'comment_author_email', 'comment_author_url', 'comment_content', 'comment_type', 'user_ID');

Fakat parametreler arasında "approved" ile ilgili bir parameter yok.Ben bir şekilde yorumu gönderirken onaylanmış veya onaylanmamış şeklinde gönderebilir miyim ?

Teşekkürler

2 ay önce #
  2. Pardon anlamadım?

2 ay önce #
  3. 90alper90
    Üye

Özetle şöyle açıklamaya çalışayım.

$degisken diye bir değişkenim var.

Bu $degisken başka fonksiyonlar tarafından ayarlanıyor.

Yorum gönderirken $degisken=0 ise giden yorum yönetici onayı beklesin eğer $degisken=1 ise yorum gönderirken giden yorum direkt olarak yayınlansın, incelemek için beklemeye alınmasın.

wp-comments-post.php'de nasıl bir değişiklik yapmalıyım ?

Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkürler

2 ay önce #
  4. 90alper90
    Üye

Peki bunun ile ilgili bir eklenti var mıdır? Dosyaya müdahele etmeden varsa eklenti ile de olabilir.

X ismiyle gelen yorumlar incelenmeye alınıp yayınlanmayacak, diğerleri ise beklemeden gösterilecek.

Buna benzer bir eklenti var mıdır ?

Teşekkürler

2 ay önce #
  5. wp-admin/options-discussion.php

2 ay önce #
  6. 90alper90
    Üye

Teşekkürler.

O ayarlara bakmıştım fakat yanlış anlamadıysam ismi X olmayan bir kişi yorum yazarken yazdığı yoruma X kelimesini yazarsa o da beklemeye alınacak.Yani X sadece isimde değil, e-posta, web, yorum içeriği gibi diğer alanlarda da aranıyor sanırım.

2 ay önce #
  7. 90alper90
    Üye

Başka fikri olan yok mu ? :(

2 ay önce #
  8. Peki bu değişkenin değerini nasıl değiştirmeyi planlıyorsun?
    Misal,

<?php if ($comment->comment_author_email == "x@y.com") echo 'Yazar'; else echo $değiskenin; ?> item" id="comment-<?php comment_ID() ?>">

şeklinde bir "değiskenin" yardımıyla maili "x@y.com" yazardan gelirse otomatik onay gelsin tarzında bir parametre kullanabilirsin, haydin kolay gelsin :)
    2 ay önce #
  9. 90alper90
    Üye

Anladım. :)

Mantıklı bir düşünce.Teşekkürler ozirr. :)

İyice bir düşünüyim ama ilk bakışta aklıma yattı.Tekrar teşekkür ederim.

2 ay önce #
  10. Ne demek... Meyvasını ye, sonra teşekkür edersin :) Kolay gelsin...

2 ay önce #
  11. Abi desene ya..

2 ay önce #
  12. 90alper90
    Üye

Tamam bu oldu sanırım.Eburhan'ın eklentisini inceledim ve anahtar kod:

wp_set_comment_status($commentID->comment_ID, 'approve');

Şimdi bunu wp-comments-post.php'ye yazsam çalışır mı onu denemeliyim.Çalışmazsa sanırım ilk eklentimi yazma yolunda yol alacağım. :)

Herkese çok teşekkür ederim.

2 ay önce #
  13. 90alper90
    Üye

$comment = get_comment($comment_id);
    if ( !$user->ID ) {
    setcookie('comment_author_' . COOKIEHASH, $comment->comment_author, time() + 30000000, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN);
    setcookie('comment_author_email_' . COOKIEHASH, $comment->comment_author_email, time() + 30000000, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN);
    setcookie('comment_author_url_' . COOKIEHASH, clean_url($comment->comment_author_url), time() + 30000000, COOKIEPATH, COOKIE_DOMAIN);
    }
    wp_set_comment_status($comment->comment_ID, 'approve');

Yapı şu şekilde olduğunda gerekli yorum onaylanıyor.Tam istediğim olay buydu.İlgilenen herkese ve eburhan'a teşekkürler. :)

2 ay önce #
  14. Güzel... E burhan yazmış, bende bilmiyordum kodlarını biraz inceleyeyim... Bu bana da yaradı bende teşekkür ettim :)

2 ay önce #
  15. 90alper90
    Üye

Yalnız şöyle bir olay var.Yorum gönderdikten sonra güncellediğimiz için ilk başta yorum onay bekliyor şeklinde gidiyor.Eğer denetime yorum gelince eposta gelsin dediyseniz postası da geliyor.Ama posta daha size ulaşmadan yorum onaylanmış oluyor. :)

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.