WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Az daha hackleniyordum ...

(23 mesaj(lar))
  • 2 ay önce teakolik tarafından başlatıldı
  • trkr tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Dostlar merhabalar yanlış duymadınız az daha TEAkolik.com adresimi hackliyorlardı. Kendini akıllı sanan bir lamer kalkmış sistemi alt üst edecek…

Bilmiyor ki 7 /24 sistemi kontrol ettiğimi… Şimdi sizlere dakika dakika neler olduğunu anlatayım…

Sistemimde üyelik zorunlu değil hepiniz biliyorsunuzdur. Ayrıca Üyelik linkini sayfanın en altına sıkıştırdım. Yinede okuyucularım sağolsunlar sürekli üye oluyorlar. Bugün itibariyle toplam 800 den fazla üye sistemimde kayıtlı ve birçoğu sağolsun aktif olarak yorum yapmaktalar. Zaten yorum sayısı olarak 12.985 e kadar yükseldim. Açıkcası diğer blog sahiplerini bilmem ama benim için büyük bir rakam… 788 yazıma toplamda 13.000 e yakın yorum…

Üyelerimi sürekli takip etmekteyim. Özelliklede birisi üye olduğu anda bana otomatik olarak mail gelmekte. Bugünde öğlen saatlerinde birisi üye oldu sistemime maili görünce şöyle bir göz gezdirdim. Fakat ne göreyim..!

Gelen mailde :

Bilgi - işlem, bilişim ve teknoloji üzerine… blogunuz için yeni kullanıcı kaydı:

Kullanıcı adı: admin

E-posta: ************@hotmail.com

Nasıl olur diye düşünmeye başladım ? Bende zaten “admin” olarak kayıtlı bir kullanıcı var. Wordpress’in varsayılan kullanıcısı peki nasıl olurda Admin olarak üye olunur ?

Bekledim birkaç saniye sonra bir mail daha aldım …

Gelen 2. mailde :

Aşağıdaki site ve kullanıcı adı için parola sıfırlanma isteğinde bulunuldu.

http://www.teakolik.com

Kullanıcı adı: admin

Gördüğüm kadarıyla admin kullanıcısı şifremi unuttum yaptı ve şifreyi ele geçirdi.

Gelen 3. mailde :

Şu kullanıcı için kayıp parola yenisiyle değiştirildi: admin

Yok canım daha neler Wordpress kullanıcılarını kontrol ettim.

Admin sistemde 1. id ye sahip bir kullanıcı zaten ben sistemin güvenliği için admin kullanıcısının tüm yetkilerini almıştım. Ama sistemde 2 tane admin var…! Nasıl oluyor bu ?

Peki sonra ?

Tabiki lamer arkadaş admin olarak sisteme login oldu ve yönetici yetkisi olmadığını gördü. Fakat vazgeçmedi. Akabinde bir mail daha aldım. Tabi bu sırada sistemdeki admin kullanıcısını uçurdum.

Gelen 4. mailde :
    Bilgi - işlem, bilişim ve teknoloji üzerine… blogunuz için yeni kullanıcı kaydı:

Kullanıcı adı: TEAkolik

E-posta: ************@hotmail.com

Nasıl olabilir ? Zaten sistemde 1 tane TEAkolik var 2. si nasıl olabilir ? Hemen PHPMYADMIN den Wp_users tablosuna gittim. Tabloda gerçektende 2 tane TEAkolik vardı.

PhpMyAdmin

Wp_Users tablosu :

DATABASE :

ID USER_LOGIN USERPASS USER_NICK_NAME USER URL USER URL
    2 TEAkolik $P$BnQobXXX teakolik ************@teakolik.com http://

USER REGISTER USER_ACTIVATION_KEY user_status DISPLAYNAME
    2006-10-25 20:30:42 activekeyXXXXX 0 TEAkolik

ID USER_LOGIN USERPASS USER_NICK_NAME USER URL USER URL
    850 TEAkolik $P$BXK6vXX teakolik-x ***********@hotmail.com http://

USER REGISTER USER_ACTIVATION_KEY user_status DISPLAYNAME
    2008-09-08 10:49:55 activekeyXXXXXX 0 TEAkolik

Açıkcası şaşırdım ki öyle bir şaşırdım …. Sistemde 2 tane admin olduğu gibi 2 tane TEAkolik oldu.

2. ID de kayıtlı olan tabloda TEAkolik benim kullandığım. 850. ID de kayıtlı olanda bu lamerin yaptığı…

İlk önce bir karakter farkı vardır diye düşündüm ama yoktu. İkiside aynıydı. Peki nasıl olabilir ?

Ben bunlara bakarken bizim lamer…

Gelen 5. mailde :

Aşağıdaki site ve kullanıcı adı için parola sıfırlanma isteğinde bulunuldu.

http://www.teakolik.com

Kullanıcı adı: TEAkolik

Bizim lamer iyi tahmin etmiş. TEAkolik.com da TEAkolik yönetici yetkisine sahiptir. İyi güzel sonra bir güzel şifreyi değiştirdi. Tabiki buna izin veremezdim.

Diğer yönetici yetkisine sahip user ile sistemdeydim zaten TEAkolik kullanıcısının tüm yetkilerini aldım. Lamer çekti gitti..

Gelen 6. mailde :

Şu kullanıcı için kayıp parola yenisiyle değiştirildi: TEAkolik

Az daha tüm sistemi lamerin birinin eline verecektik. Sistemi sürekli takip ettiğim için şükürler olsun ki müdahaleyi tam zamanında hallettim ve hiçbir şekilde zarara uğramadan sistemi korudum.

Gördüğüm kadarıyla yeni üye kaydını kullanarak artık hangi açığı kulllanıyorsa üye olarak bunu yapmaktaydı. Sistemindeki üyeliği kaldırdım ve hiçkimse üye olamaz bir şekilde ayarlardım. Diğer internet sayfalarım TEAkolik.info ve Driveristek.com domainleriminde üye olma işlevlerini devre dışı bıraktım.

Yönetim paneli > Ayarlar > Genel :

İsteyen herkez üye olabilir. Kutucuğunu kaldırdım.

Son anda yırtmıştım. Gerçi sorun değil sonuçta hergün Databasemin yedeğini alıyorum en fazla birkaç dakika sistemi hackliyebilirdi. Tabi bütün karizma mafiş internet aleminede hafiften rezil olurdum.

Benim gibi güvenliğe önem veren herkez sürekli yedek alır ve sistemlerini 7/24 kontrol ederler..!

Evet peki sonra ?

İlk yaptığım iş DB yedeğini almak oldu. Sonrada hemencik bugünün tarihindeki Logları bilgisayarıma kayıt ettim.

Bugün lamerin bağlandığı saatlerde bağlanan linkere baktığımda dikkatimi çeken tek link ..

/wp-admin/admin-ajax.php 690 154 Bytes 7

diğer bir log kayıdında ise…

62 Sep/ 6/08 9:24 PM /wp-admin/index-extra.php
    16 Sep/ 6/08 9:24 PM /wp-admin/index-extra.php?jax=devnews
    16 Sep/ 6/08 9:24 PM /wp-admin/index-extra.php?jax=incominglinks
    16 Sep/ 6/08 9:24 PM /wp-admin/index-extra.php?jax=planetnews
    14 Sep/ 6/08 9:24 PM /wp-admin/index-extra.php?jax=plugins

88.238.130.XXX - - [08/Sep/2008:04:14:46 -0400] “GET /wp-login.php?action=register HTTP/1.0″ 200 1955 “-” “Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16″
    88.238.130.192 - - [08/Sep/2008:04:14:48 -0400] “GET /wp-admin/css/colors-fresh.css?ver=2.6.1 HTTP/1.0″ 200 13843 “http://www.teakolik.com/wp-login.php?action=register” “Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16″
    88.238.130.192 - - [08/Sep/2008:04:14:57 -0400] “POST /wp-login.php?action=register HTTP/1.0″ 200 2112 “http://www.teakolik.com/wp-login.php?action=register” “Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16″
    88.238.130.192 - - [08/Sep/2008:04:15:14 -0400] “GET /wp-login.php?action=lostpassword HTTP/1.0″ 200 1798 “-” “Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16″
    88.238.130.192 - - [08/Sep/2008:04:15:56 -0400] “POST /wp-login.php?action=lostpassword HTTP/1.0″ 200 1928 “http://www.teakolik.com/wp-login.php?action=lostpassword” “Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16″
    88.244.244.10 - - [08/Sep/2008:04:55:59 -0400] “GET /wp-login.php?redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.teakolik.com%2Fwp-admin%2Fupload.php%3Fstyle%3Dinline%26tab%3Dbrowse%26post_id%3D636%26_wpnonce%3D21d201a5f5%26ID%3D637%26action%3Dview%26paged HTTP/1.0″ 200 2226 “http://www.teakolik.com/orite-rn-3500-3100-3000-webcam-vista-suruculeri/?cp=all” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)”
    78.187.16.172 - - [08/Sep/2008:06:40:05 -0400] “GET /wp-login.php?action=register HTTP/1.0″ 200 1955 “-” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)”
    78.187.16.172 - - [08/Sep/2008:06:40:09 -0400] “GET /wp-admin/css/login.css?ver=2.6.1 HTTP/1.0″ 200 1436 “http://www.teakolik.com/wp-login.php?action=register” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)”
    78.187.16.172 - - [08/Sep/2008:06:40:55 -0400] “POST /wp-login.php?action=register HTTP/1.0″ 302 - “http://www.teakolik.com/wp-login.php?action=register” “Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)”

Açıkcası bu loglarda hiçbir gariplik göremedim diğer satırlarda da birşey yok. Bu arkadaş bu lamer arkadaş sistemi üye kaydı ile hacklemeye çalıştı. Üyeliği kapatınca çekti gitti. Fakat nasıl oluyorda 2 tane admin kaydı yada 2 tane TEAkolik kaydı olabiliyor ?

Açıkcası merak ettiğim buydu. Zaten yukarıda da söylediğim gibi Database içerisinde de kontrol ettim. İşin ilginç tarafı üye kaydında bulduğu açık ile sisteme üye olurken kendi e-mailini veriyor ve TEAkolik’in 2. kopyası farklı e-mail ile sisteme üye oluyor. Sonra şifremi unuttum yaparak şifremi mi çalacaktı yoksa kendi şifresini tekrardan mı alacaktı ? Bu gerçektende çok merak ettiğim bir durum..!

SİSTEM VE ALTYAPISI :

Wordpress Sürüm :

2.6.1

Sisteme üyelik açıktı.

Eklentiler :

Adsense-Deluxe 0.8
    Akismet 2.1.8
    Google XML Sitemaps 3.1.0.1
    Clean Options Beta 0.9.7
    WordPress Database Backup 2.2.1
    Paged Comments 2.8 (2008-08-19)

CHMOD ayarlarım normal :

WP-upload ve theme dosyalarım hariç 666

Htaccess :

<IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    RewriteCond %{THE_REQUEST} \?(ref=.*)?\ HTTP [NC]
    RewriteRule .? http://www.teakolik.com%{REQUEST_URI}? [R=301,L]
    </IfModule>

Peki nasıl oluyorda bu lamer sistemi az daha hackleyebiliyordu !

NOT: Sisteminizdeki ÜYE kaydını hemen kaldırın… Hiçkimse üye olamasın..!

NOT : Araştırmak isteyen olursa Logların tamamını ve DB yi mail atabilirim. Şuan hala 2 tane TEAkolik DB de duruyor..!

2 ay önce #
  2. AKismete takılmış mesajınız. Büyük ihtimalle açığın sebepini öğrendiniz. Geçmiş olsun diyoruz =)

2 ay önce #
  3. CeZZa
    Üye

wordpressten beklenmeyecek bir hata oldu..

2 ay önce #
  4. Geçmiş olsun her gün düzenli yedek almak gerekiyor bunu bir kez daha anlamış olduk. Bir de yazıda çok fazla BEN kelimesi kullanmışsınız BİZ demekte fayda var bence.

2 ay önce #
  5. @foreverlilya 6 adet ben kelimesini bu kadar dert etmeyin =)

@CeZZa katılıyorum.

2 ay önce #
  6. Gelen bağlantılar ve parolalar gerçeği yansıtmıyor ve giriş yapmanız mümkün değil.Kendiniz sağlamasını kendi blogunuzda yapabilirsiniz.Üye oluyorsunuz tamam kabul ediyor size bir şifre yolluyor.Sonra unuttum diyorsunuz tekrar şifre için link yolluyor.Linke tıklıyorsunuz ama şifre gelmiyor.Yani amacına ulaşamamış bir yöntem.

2 ay önce #
  7. ama şöle bir durum var sizin aktif olan şifrenizi devre dışı bırakıyor.

2 ay önce #
  8. wp_users tablosundaki unique index bozulmuş...

2 ay önce #
  9. baba18
    Üye

Hayır arkadaşlar CeZZa Arkadaşında dedigi gibi benlenmedik bi hata hatta skandal oldu WordPress de ama sürümünüzü güncellerseniz bu hatayı gidermişler..2.6.2 çıktı biran once güncelleyin...

2 ay önce #
  10. Skandallar çabuk unutulur =)

2 ay önce #
  11. korkulacak bi durum yok aslında senin şifreni ele geçiremiyorlar ancak şifreni değiştirebiliyorlar sanırım bu 2.6.1 sürümünde bu açık var ...

Bu açık zararsız gözüksede. Kullanmış olduğumuz WordPress’te bunun gibi birçok açık olacağının kanıtıdır. Bu yüzden WordPress sistemlerinizi sürekli güncel tutmanızda fayda var.

2 ay önce #
  12. Öncelikle tam açıklama getirmek istiyorum;

Açık doğru ve çalışıyor.
    Bu mysql'in yanlış kullanılmasından kaynaklanıyor.
    Bu kodlamanın bir kaç karakter hata ile yapılması.
    Bu sayede oluşan kullanıcı adı admin olarak geçiyor.
    İki adet admin hesabı oluşuyor.
    Sorun şurda başlıyor, yeni kayıt edilen admin hesabının e-posta adresinin şifre hatırlatması istenirken neden gerçek admin hesabının şifresi iletiliyor?

Bu düzeltmeler yapıldı boşa güvenlik güncellemesi çıkmaz ;)

İletildikden sonra blog'un e-posta adresine eğer işaretleri panelden kaldırmadıysanız yeni üye hakkında bildirim yapılıyor. Tabi o sırada o e-posta adresi izleniyorsa şanslısınız.

Bu tür bir açığa maruz kalmamak için phpmyadminden admin hesabının adını tahmin edilmeyecek şekilde değiştirmek üye kayıtını sistemde gerekli değilse kapatmak, sabit bir ip kullanılıyorsa wp-admin'i kısıtlamak.

Sistemi her zaman güncel tutmak.

Bunun yanında wordpress yapılan son değişiklikler ve 2.7 ile gelecek yeni özellikler ile bu tür güncelleme kolaylıkları yapılacak. Sistemin otomatik olarak stabil kalması sağlanacak vs vs vs..

Yani yakında bu hacklenme olaylarından sadece birkaçbin blog etkilenecek :)
    Lamer amcalar ve teyzeler ve daha başka grupların havası sönecek gibi.. =)

Bu arada merak ettiğim bir şey var bu açık kullanılarak benim sitemi hacklemeye çalıştılar mı?
    Çalışan varsa buraya yazar mı?
    Daha önceki eklenti ve wordpress açıklarında uğraşan olmuştu da :)

Gerçi iki gün önce admin hesabı kurcalansada birşey çıkaramamışlardı bende diyorum hangi saf bunu yapıyor :D

2 ay önce #
  13. en güvenli cms, kendi yazdığın cms :)

2 ay önce #
  14. valla birkaç kez benide yokladılar ve bende kendimce bir çözüm buldum...

adamların dayanak noktaları sabit zaten ve bu adamlar basit lamer ler ...yani bişi yapabileceklerinden değil, sadece okuyup gördüklerini yapıyorlar...

yaptıkları şu adreste zaten detaylı bi şekilde açıklanmış.

ben şöyle yaptım:

bahsedildiği gibi admin[55 space chars]x kullanıcı adı olan kullanıcıyı ben kendim yarattım ve kendim bi şifre verdim...

şimdi adamlar bu kullanıcı adı ile üye olmaya kaltılar mı bu kullanıcı adı zaten mevcut diyor..ve avuçlarını yalıyorlar

yani bahsettiğiniz gibi üyelik sistemini kapatmaya falan gerek yok...Ne o koskoca biz wordpressçiler 2 tane lamera mı yenileceğiz...

2 ay önce #
  15. Senin ki bişey mi ? birde bizim başımıza gelenlere bak.
    http://www.diyorum.com/wordpress-kullanicilari-ve-adsense-kullanicilari-buyuk-tehlikede/

2 ay önce #
  16. devrekli
    Üye

üyeliği kapatmaya gerek yok ,2.6.1 sürümündeki bir açıktan kaynaklanıyor.zaten güncelleme yapılarak açık kapatıldı.

2 ay önce #
  17. vay be teakolik olayı film gibi anlatmışsın burda okurken ben heycanlandım :) neyse ki ucuz kurtulmuşsun geçmiş olsun...

arkadaşlarında dediği gibi 2.6.1 in açığı olabilir bu işlerle uğraşan bir veletin sürümlerle ilgili açıkların yayımlandığı bir siteden bilgi alıp soluğu senin sitende almış olabilir...

genede wordpress.org a bu konuyu yazıp detaylı bilgi almakta yarar var gerçektende 2.6.1 açığımı bu öğrenmek üye kaydını gönül rahatlığı ile yapmanı sağlar...

2 ay önce #
  18. Arkadaşlar teakolik'in yaşadığı problem 2.6.1 deki güvenlik açığından kaynaklanıyor. 2.6.2 de bu durum geçti. Üye kaydı elbet kullanılabilir fakat üye olanların size bir artı yada etkisi yoksa kapatmanızın sakıncası yoktur. Tıpkı eylulgunesi.com 'da benim yaptığım gibi.

Üyeliği kapatmak yada wp-admin'in önüne ikinci bir parola koymak iyidir. Bu sadece wordpress'in açıkları için değil eklentilerin yarattığı açıklardan korunmak içinde geçerlidir.

Ben üyeliği kapatın demiyorum böyle durumlarda artı bir güvenliktir diyorum. Bazı arkadaşlar wp-admin klasörünü bile siliyor. Gerisi varın siz düşünün.

2 ay önce #
  19. Yazım akismete takılınca umudu kesmiştim ve kendim bir çözüm aradım sonunda Exploit'e internette rastladım. Sorunu buldum ve blogumda http://www.teakolik.com/wordpress-hack-ve-uye-kaydi/ yazımla çözümünü ve sorunun nasıl gerçekleştiğini anlattım.

Olan tabi üyelerime oldu. 800 civarındaki üyeyi sildim. :( Aslında Üye zorunlu değil sistemimde linkide en alta koymuştum yinede sağolsun kullanıcılarım üye oluyordu...

Üye kaydını kapattım ve sistemi kontrol ettim. Sürümü güncelledim. Herkezde bilsin istedim. Size yazdığım yazı yani Eylül Toprak'ın söylediği gibi akismetten çözülmesi iyi oldu en azından cevap yazabiliyorum.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

NOT : Yazım biraz uzun oldu ama sorunu teşhis etmek için en ince ayrıntıya girmek zorundaydım... Herkeze teşekkürler...

2 ay önce #
  20. yanlış anlamadıysam dışardan eklenen admin kullanıcısı için şifremi unuttum dendiğinde, asıl admin kullanıcısının email adresine yeni şifre gönderiliyor. bu durumda telaş edilecek birşey yok.

2 ay önce #
  21. Dün bu başlığı okumuştum, ardından da Wordpress'in yeni sürümünün çıktığını öğrendim ve güncelleme yaptım.

Sabahleyin maillerimi kontrol ederken ne göreyim. Başlıkta anlatılanların aynısı olmuş. @admin hesabım için şifre hatırlatması gelmiş. Ardından da lamer bozuntusu sanırım bir cevap alamayınca, sistemde "Yazar" olarak kayıtlı birinin şifresi için değiştirme talebi göndermiş ve şifreyi değiştirmiş. Yazar olan arkadaşa ulaştım ve değil şifresini değiştirmek, siteye bile birkaç gündür girmediğini söyledi. Şifresi değiştirilen Yazar arkadaşın hesabına müdahale etmedim, bakalım ne yapmaya çalışacak!

Bir de ekleme yapayım; sitemin üyeliği kurulduğu günden bu yana kapalı. Tüm üyeleri kendim atıyorum.

2 ay önce #
  22. yanlış anlamadıysam dışardan eklenen admin kullanıcısı için şifremi unuttum dendiğinde, asıl admin kullanıcısının email adresine yeni şifre gönderiliyor. bu durumda telaş edilecek birşey yok.

Hayır asıl adminin şifresini sahte admin'in e-mail adresine gönderiyor. Şifre hatırlatma sadece kullanıcı adı ile değil belirtilen e-mail adresine de yapılıyor.

2 ay önce #
  23. sisteme böylesi bir açığı verdirtmek de zahmet ister :)

sen postdan ve veritabanında gelen veriden beyaz karakterleri temizle, ama get ile aldığın veriden temizleme :)

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.