WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Wordpress kuramıyorum

(14 mesaj(lar))
  • 2 ay önce bluewave tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  • Bu konu kilitli

Etiketler:

1. Merhabalar. Wordpress'i kuramıyorum. Database'i açtım. Bilgileri config dosyasına doğru şekilde işledim ama kurmaya çalıştığım şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum. Bu sorunu nasıl aşarım. Sanıyorum database user'a verilecek previllage ler ile ilgili bir sorun. Yardımcı olursanız sevinirim. Hoşçakalın.

WordPress database error Table 'dortmev_wordpress.wp_options' doesn't exist for query INSERT INTO wp_options (option_name, option_value, autoload) VALUES ('cron', 'a:2:{i:1221163842;a:1:{s:17:\"wp_update_plugins\";a:1:{s:32:\"40cd750bba9870f18aada2478b24840a\";a:3:{s:8:\"schedule\";s:10:\"twicedaily\";s:4:\"args\";a:0:{}s:8:\"interval\";i:43200;}}}s:7:\"version\";i:2;}', 'yes') made by add_option

2 ay önce #
  2. çok karışık bir hata. böyle bir hatayla ilk defa karşılaşıyorum. bende sizin gibi zamanında çok uğraştım ama sonunda çözdüm

2 ay önce #
  3. Aslında çok karışık değil de işte çözene kadar...

Belli ki tablo oluşturamıyor ancak neden oluşturamıyor? Mysql user'a tam yetki vermeme rağmen birşey değişmiyor. Yetkiyi su istimal var sanıyorum :).

2 ay önce #
  4. Localde bir wordpress kurun bunun options tablosunu yedekleyin ve bu yedeği sitenizdeki db yükleyin.

2 ay önce #
  5. Hangi sürümü kurmaya çalışıyorsunuz. WP 2.6.2'de problem olmaması lazım. Ancak WP 2.6.1 kurarken bende de bu hatayı vermişti. Ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım kuruluma yine de devam etmiştim. Herhangi bir problem ortaya çıkmamıştı.

2 ay önce #
  6. Sayfa bulunamadıya düşüyor. Database kullanıcısına verilen haklar ile ilgili büyük ihtimalle. Her neyse ben de şöyle bir çözüm buldum; hostingim wordpress'i scriptler arasında veriyor. O şekilde install ettim ve ardından sürümü yükselttim fakat şimdi de türkçe karakter problemim var.

www.dortmevsimgezi.com/wordpress

Bu problemi nasıl aşarım? Yardımcı olursanız sevinirim. Cevap verenlere de ayrı ayrı teşekkürler. Hoşçakalın.

2 ay önce #
  7. Wordpress 2.6.2'le birlikte gelen wp-config-sample.php dosyasını uygun şekilde düzenleyip, wp-config.php olarak kaydedin, bunu kullanın. Siz yazınca hatırladım. Garip bir şekilde kurulum, sample (örnek) dosyadan wp-config.php dosyasını oluşturamıyordu, daha doğrusu girilen veritabanı bilgilerini kaydedemiyordu. Ben de wp-config.php dosyasını elle oluşturmuştum.
    Sizin kullandığınız wp-config.php dosyası eski bir sürüme ya da ingilizce bir sürüme ait olduğundan içerisinde gerekli dil tanımlamaları yapılmamıştır. O nedenle yeni sürüme ait olan ve zipli dosyadan çıkan config dosyasını kullanmanız iyi olacaktır.

2 ay önce #
  8. Söylediğinizi yaptım. Zaten en başta bu hata ile karşılaştım ve hemen database bilgilerimi wp-config.php diye bir dosyaya kaydedip ftp'ye gönderdim. Hatta dediğiniz gibi eski dosyayı da kullanmadım. Upgrade ettiğim sürümdeki wp-config.php ye kendi db bilgilerime uyarlayarak kullandım. Kurulumum hatasız olarak gerçekleşti. Yani kurulumda şuan için bir sorun ancak linki tıklayıp baktıysanız eğer türkçe karakterlerin çıkmadığını görürsünüz. Bunu nasıl düzeltirim onu anlamaya gayret ediyorum.

2 ay önce #
  9. Söylediğinizi yaptım. Zaten en başta bu hata ile karşılaştım ve hemen database bilgilerimi wp-config.php diye bir dosyaya kaydedip ftp'ye gönderdim. Hatta dediğiniz gibi eski dosyayı da kullanmadım. Upgrade ettiğim sürümdeki wp-config.php ye kendi db bilgilerime uyarlayarak kullandım. Kurulumum hatasız olarak gerçekleşti. Yani kurulumda şuan için bir sorun ancak linki tıklayıp baktıysanız eğer türkçe karakterlerin çıkmadığını görürsünüz. Bunu nasıl düzeltirim onu anlamaya gayret ediyorum.

2 ay önce #
  10. http://www.dortmevsimgezi.com/wordpress/
    adresini diyorsanız, şimdi baktım üst başlıktaki dört mevsim kelimeleri doğru şekilde çıkmış. Ancak yine de wp-config.php dosyandaki aşağıdaki ayarları kontrol et.
    define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', 'utf8_general_ci');

utf8_general_ci yerine kendi veritabanının collate değerini yazarsan olacaktır. Benimki utf8_general_ci idi. phpmyadmin'den bakabilirsiniz.

2 ay önce #
  11. Phpmyadmin e bir de girdim ki ne göreyim. Kodlama türkçe seçili değil. Şimdi tüm tabloların içine girip herbirini utf-8 e ayarlamam lazım. Yardımınız için teşekkürler. Hiç tahmin etmediğim yerde çıktı problem.

2 ay önce #
  12. Çok fena. Tablolarda karşılaştırma değeri "latin1_swedish_ci" diye görünüyor. Tabloların içine girdim tablo içi değerleri değiştirdim ama tablonun ana karşılaştırma değerine dokunamıyorum. Bir yolu var mı?

2 ay önce #
  13. Sanırım oldu.

Çok teşekkür ederim. Kendine iyi bak.

2 ay önce #
  14. Hoşgeldiniz, karşılaştığınız sorunlarla ilgili sık sorulanlara bakmadan, arama yapmadan konu açmayınız, kurulum adımlarını uygulamadığınız ve okumadığınız için oluşan hatalar nedeniyle msn de iletişim kurar gibi mesaj yazmayınız..

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Konu Kilitli

Bu konu yeni mesajlara kapalı.