WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kategorileri bir düzen içinde yazdırma..!

(6 mesaj(lar))
  • 2 ay önce GelincikOnline tarafından başlatıldı
  • GelincikOnline tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. GelincikOnline
    Üye

Merhaba; PHP'ye Wordpress ile geçiş yaptım. Uzun zamandır ASP ile kodlama yapıyorum. Yapmak istediğim şeyi, daha doğrusu yapamadığım şeyi kısaca açıklamaya çalışacağım. Kategori isimlerini aşağıdaki şekilde almak mümkün.

t

Bu kodu düzenleyerek her bir kategoriyi bir hücre içinde de gösterebiliyorum. Onu da aşağıdaki gibi yapıyorum.

t

Benim yapmak istediğim ise kategorileri ikişer ikişer alt alta sıralamak. Yani ilk satırda iki kategori hemen altında sonraki iki kategori ve böylece ikişer ikişer sıralamak. Burada if ile kaçıncı kategoriye gelindiğini kontrol edip ona göre <tr> etiketi ekleyerek yapılabileceğini düşünüyorum. Ancak foreach'e müdahale edemedim. Yardımlarınızı bekliyorum.

2 ay önce #
  2. GelincikOnline
    Üye

<?php
    echo "

";
    $categories = get_categories();
    foreach ($categories as $cat) :
    ?>

<?php echo "category_nicename>".$cat->cat_name."";?>
    <?php
    $posts = get_posts('category='.$cat->cat_ID.'&numberposts5&offset=0');
    foreach($posts as $post) :
    ?>
    "><?php the_title(); ?>
    <?php endforeach; ?>

<?php
    endforeach;
    echo "

";
    ?>

İnşallah bu kod çıkmıştır. Bu kodla kategorileri ve altındaki yazıların başlıklarını yazdırıyorum. Yapmak istediğim şey kategorileri iki sütun halinde yazdırıp altlarına başlıkları sıralattırmak.

<table>
    <tr>
    <td>Kategori1
    Başlık1
    Başlık2
    Başlık3</td>
    <td>Kategori2
    Başlık1
    Başlık2
    Başlık3</td>
    </tr>
    <tr>
    <td>Kategori3
    Başlık1
    Başlık2
    Başlık3</td>
    <td>Kategori4
    Başlık1
    Başlık2
    Başlık3</td>
    </tr>
    </table>

Eğer kodlar çıktıysa derdim anlaşılacaktır.

2 ay önce #
  3. http://pastebin.com/m6402bb21
    adresindeki kodları inceleyin. Yapacağınız işlemin sayıların tek/çift olup/olmadığını bulmaktan farkı yok. Bir i değişkeni tanımlayıp bu tek olduğunda birinci kategoriyi, çift olduğunda ikinci kategoriyi, tekrar tek olduğunda üçüncü kategoriyi yazdırmak yeterli olacaktır. Siz tablo oluşturduğunuz için ona göre sütun açıp, kapamak gerekiyor. Verdiğiniz örnek ve çıktıya uygun olarak kodları yazdım. Yazım hatalarından dolayı hata oluşabilir, denemedim ancak yazım hataları dışında mantık hatası bulunmamaktadır.

2 ay önce #
  4. GelincikOnline
    Üye

Sevgili @yakupgov, öncelikle emeğine ve aklına sağlık. Evet çok güzel anlamışsın. Zaten bende bu işlemi ASP'de for next döngüsü içinde i değişkeni kullanarak yapıyordum. PHP'ye adapte edememiştim. Yardımın için şimdiden teşekkür ediyorum. Hemen deneyeceğim. Olmazsa bile gerisini halledebilirim herhalde.

Şimdilik konuyu çözülmemiş bırakıyorum. Sonuçlanınca hem sonucu yazar hemde durumu değiştiririm.

Not: Üstteki mesajları ve bu mesajı okuyan kişiler iyi dikkat etsin. @yakupgov ne beni tanır ne de benden bir çıkarı var. Verdiği linkteki kodlar incelendiği zaman görülecektir ki; oturup belki dakikalarını/saatlerini ayırıp kod yazmış. Buna hiç zorunlu değil di. İşte yardımlaşma ve forum sistemlerinin esas amacı budur. İhtiyacını alıp gitmek değildir. Herkesi mümkün olduğu ölçüde katkı sağlamaya davet ediyorum. Lütfen bunun üzerinde biraz düşünün. İnternet nedir ve nasıl kullanılmalıdır. Bu gücü doğru kullanabildiğimiz takdirde neler yapabileceğimizi, iki kişi biraraya geldiği zaman neler yapılabileceğini bir düşünün.

2 ay önce #
  5. @GelincikOnline,
    Öncelikle düşünceleriniz için teşekkür ederim. Bir Wordpress sever olarak, WP'nin en güzel tarafının karşılıksız yardımlaşmaya, paylaşmaya zemin hazırlayıcı özelliğidir. Bu nedenle her zaman bildiğimiz konularda, çözüm bulabileceğimiz konularda yardımcı olmak yeni nesil internet felsefemiz olmalı diye düşünüyor ve bu yönde "Teknoloji Serüvenimize" devam etmeye çalışıyorum.

Eğer kategorilerinizde alt kategori kullanmıyorsanız ya da alt kategorileri hiyerarşik olarak göstermek sizin için önemli değilse ve kategori isimleriniz uzun değilse bu işlemi css ile de kolayca halledebilirsiniz. Bununla ilgili en kısa zamanda bir yazı hazırlayacağım. Hazırladığımda burada bildiririm, çünkü bu konu çok tartışılan konulardan biri.

2 ay önce #
  6. GelincikOnline
    Üye

Üstadım fikirlerine aynen katılıyorum. Ben uzun zamandır ASP ile kodlama yapıyordum. PHP'ye Wordpress ile geçiş yaptım. Bu yabancı sularda bana fener oldun. Sana ne kadar teşekkür etsem azdır. Konu PHP olunca sadece öğrenci oluyorum. Ama ümit ediyorum ki; zaman ilerledikçe bende katkıda bulunmaya başlayacağım. Çabuk öğrenen birisi olarak buna inanıyorum. Bu arada PHP ile ilgili olarak ilk dikkatimi çeken nokta kod yazımının JavaScript'e çok benzemesi. Bunu aktarmak istedim.

Sorunumu üstadın yazdığı buradaki kod çözdü. İlgilenenler için bilgilendiriyorum. Ayrıca konuyu da çözülmüş olarak etiketliyorum.

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.