WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kurulumda Hata! Can’t select database

(11 mesaj(lar))
  • 2 ay önce Serkan_Beyde tarafından başlatıldı
  • Serkan_Beyde tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba arkadaşlar, wordpress kurmaya çalışırken bir sorunla karşı karşıya kaldım. Forumda biraz araştırma yaptım fakat bu hatayla ilgili bir sorun gözüme ilişmedi. Sizlerden ricam, bana bu konuda yardımcı olmanızdır. Aşağıya çıkan hatayı ekliyorum;

We were able to connect to the database server (which means your username and password is okay) but not able to select the ''db adı'' database.

* Are you sure it exists?
    * Does the user ''db kullanıcı adı'' have permission to use the ''db adı'' database?
    * On some systems the name of your database is prefixed with your username, so it would be like username_wordpress. Could that be the problem?

If you don't know how to setup a database you should contact your host. If all else fails you may find help at the WordPress Support Forums.

2 ay önce #
  2. wp-config.php dosyasına veritabanı ile ilgili ayarları doğru yazdığınızdan emin olun, özellikle veritabanı adı, kullanıcı adı ve şifresi vs. bunlar doğru olmalı.

2 ay önce #
  3. Sağol mesajın için ama kontrol ediyorum yanlış bir şey yok veritabanı bilgilerinde. Yine de tekrar kontrol edeyim.

2 ay önce #
  4. Bazı sunucularda veritabanı kullanıcılarının yetkilendirilmesi, izin verilmesi gerekiyor, kontrol edin..

2 ay önce #
  5. Veritabanı kullanıcılarının yetkilendirilmesi? Ne yapmam gerekir bunu öğrenmek ve tekrar denemek için?

2 ay önce #
  6. Hatırladığım kadarı ile veritabanı kullanıcısı oluştururken orada seçenekler vardı, deneyiniz..

2 ay önce #
  7. Kurulumu hallettim nihayetinde, lakin paneli karıştırırken bir şeyi fark ettim. ''Tasarım'' sekmesindeki ''Tema Editörü''ne tıkladıktan sonra gerekli düzenlemeler yapılan kodlar bölümünün altında ''Dosyayı Güncelle'' butonu olması gerekir. Ama baktım, öyle bir şey yok. 2.6.2 sürümünü indirip kurdum. Acaba sistemle alakalı bir sorun mu bu ve ne yapmalıyım sizce?

2 ay önce #
  8. Sende sağol, sen onu da halledersin nihayetinde..

2 ay önce #
  9. İşte nasıl halledilir onu bilmiyorum. :)

2 ay önce #
  10. Tema dosyalarına yazma izni vermemişsindir. Eğer linux hosting kullanıyorsan bir ftp programıyla bu izinleri verebilirsin. Windows hosting kullanıyorsan muhtemelen plesk panel kullanıyorsun demek oluyor ki bu durumda bu panele girdikten sonra dosya yöneticisi seçeneğine girip ardından yazma izni verebilirsin. Google'da plesk panel dosya izni verme diye aratırsanız resimli anlatımlara ulaşabilirsiniz.

2 ay önce #
  11. Yazma izniyle alakalıymış, çözdüm bu sorunu. Umarım daha başka sorunlarla karşı karşıya kalmam. :)

2 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.