WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Blogu bir sunucudan başka bir sunucuya taşımak

(15 posts)
  • 1 yıl önce cokasi tarafından başlatıldı
  • zavazingo tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Blog sayfamı başka bir servere taşımak istiyorum.
    Yazdığım konular, açtığım sayfalar, konularıma yazılan yorumları ile tamamen başka bir servere taşımak istiyorum.

Blog versiyonum 2.04 ama bunlar nasıl yapılır neler yapmam gerek bilmeyen biri için baştan sonra en ufak ayrıntısına kadar anlatabilirmisiniz.

Hem bu anlatım forumda ilk olucak sanırım herkez bundan faydalanabilir.

Tarih: 1 yıl #
  2. şuradaki eklentiyi kurarak bütün yazılarını,sayfaları ve yorumları dışa aktar..daha sonra yeni sunucuna wordpress'i kur..içe aktar kısmından bütün yazı ve yorumlarını geriye yükleyebilirsin..son olarak her ihtimale karşı sitenin yedeğini almayı unutma..

3. Buradan eklentiyi indirdim pluning klasörüne attım fakat eklentiler kısmında nedense görünmüyor. Acaba başka bir tane varsa verebilirmisiniz bu iş için.

4. 1. Upload wp-xmlmigrate.php to wp-content/plugins/
    2. Upload wordpress.php to wp-admin/import/
    3. Activate the plugin.

denmiş, eklenti sayfasında.

Yani, wp-xmlmigrate.php dosyasını wp-content/plugins/ dizinine, wordpress.php dosyasını da wp-admin/import/ dizinine yüklemelisiniz.

Ek bilgi, WordPress 2.1 sürümü kullananlar için bu eklentiye gerek yok, zaten bu özelliği var 2.1'in.

Ayrıca, biraz arama yapmayı deneseniz, bu konu defalarca tartışıldı.

5. sitede bulunan zip dosyasının içinden sadece wp-xmlmigrate.php dosyası çıkıyor.

Sizlerde tamamı olan var ise gönderebilirmisnizi.

6. Tekrar indirdim, dosyada bir problem yok.

7. indirdiğiniz dosyada xmlmigrate.php ve wordpress.php dosyaları varmıydı acaba. Ben indiriyorum sadece xmlmigrate.php dosyalası başka yok.

8. Evet, sıkıştırılmış dosyanın içinde yeni bir dizinin içinde tüm dosyalar. Belki bağlantınızda problemm olmuştur, şu adresten tekrar indirin.

9. Hasan kardeş kusura bakmayasın. Senide çok yordum ama gerçekten dosyada bir sorun var sanırım bak indiriyorum o linkteki dosyı rar olanıda öbür diğer formatta olanıda içinden sadece bu çıkıyor.

http://img252.imageshack.us/my.php?image=dosyaieriihq9.gif

Lütfen bu elinizde olanı var ise onu rapide felan atın gönderin. Diğer hostumunda süresi bitti heran kapatabilirler. Kapanmadan mutlaka almam gerek oradan o tabloları yorumları felan.

Çok aşırı bir sıkıntılı durum benimkisi

10. buradan indirmeyi dene birde...

11. Çok teşekkürler plaki kardeş bu sefer tamamdır.

Olan nedendir anlayamadım ama sizin mmakintoş sayesinde dosyalar tamamdır.

12. zavazingo
    Üye

data xml dosyasını import ederken "Yüklenen dosya buraya taşınamadı:" gibi bir mesaj alıyorum neden olabilir bir yerde safemod la ilgili bişey okudum sebep serverın safemod olması olabilir mi.. ve öyleyse bu sorun nasıl aşılır acaba..

Tarih: 4 ay #
  13. wp-content/uploads klasörü olup o klasörün CHMOD ayarı 777 olmalı..

14. zavazingo
    Üye

evet o şekilde oldu, teşekkürler..

15. zavazingo
    Üye

şimdi ben xml dosyasını yükledim ama siteye döndüğümde bişey çıkmıyor başka bişey daha mı yapmam lazım, yüklemelerde gözüküyor..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.