Arkadaşlar, temamdakı yazıları alt-alta degil de, yana dizmek istiyorum. Yani iki satır olsun, sonra aşağısında yine iki yazı. Örnek olarak aşağıda resmini yerleştiriyorum. Önceden teşekkürler:
Arkadaşlar, temamdakı yazıları alt-alta degil de, yana dizmek istiyorum. Yani iki satır olsun, sonra aşağısında yine iki yazı. Örnek olarak aşağıda resmini yerleştiriyorum. Önceden teşekkürler:
bu rss olabilir...
yani ana sayfanı temizlersin oraya rss çekici koyarsın birazda kodlarla oynarsın olur...
ama benim bildiğim özel bir eklenti yok bunu bu şekilde göstermemize yarayan
forumda yazılmıştı bu konu. aslında her kategorideki son mesajaların yazdırılması şeklinde oluyor. Ben kendi temamda bunu kullanıyorum. content bölümü eklenmiş halide verilen resimdeki gibi olacaktır.
şunu yapmayı bir denebakalım tinbala..
<?php bu kodu
query_posts('showposts=2');
?><?php if (have_posts()) : ?> kodundan önce ekle..eğer bir gelişme olursa CSS ile halledilebilir..
Pilaki kardeş, sen anladın ne demek istediğimi. Malesef o biri kardeşler anlamadı. Ama verdiyin kodu yazdım da, olmadı...
arkadaşlar, bir bilen yokmu? İlk yazı yukarıda gözükecek, ondan sonrası iki yazı alt-alta dizilecek. Aşağıdakı temaya bakarsanız nasıl bi şey istediğimi anlarsınız. Lütfen bi yardımcı ederseniz sevinirim. teşekkürler
TinBala,
Aslında seni anlıyoruz ama soruna verilebilecek kısa ve kesin bir cevap olmadığı için yardımcı olamıyoruz. Farkında olmadığına eminim, fakat sorduğun soruya cevap vermek için neredeyse yeni bir tema tasarımı yapmak gerek :)
Bu yüzden, XHTML ve CSS üzerine yazılmış makaleler okuyarak konu hakkındaki bilgilerini ve hakimiyetini artırmanı, deneme-yanılma yöntemi ile sonuca ulaşmaya çalışmanı öneririm. Bu konular hakkında edineceğin bilgi ve tecrübe, WordPress ile ile ilişkilerini güçlendireceği gibi kullanacağın diğer yazılımlara alışma sürecini de kısaltarak, hem şimdi hem de gelecekte işine yarayacaktır ;)
Alternatif olarak, eğer istediğini sana sağlayan temalar bulabiliyorsan onları kullanmayı düşünebilirsin.
ali kardeşim, konuya tatminedici cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun, başarılar!
bu şekilde bir index.php oluşturabilirim. sadece ana sayfasını tabiyki. ilk gönderdiğin mesajdaki resime benzer yapıda..
http://tara.elmadera.com/wordpress/wp-content/uploads/2006/03/Andreas04.zip
Yukarıdakı temayı dediğiniz gibi yapa bilirseniz çok sevinirim. Önceden teşekkürler, heytbecom
bu şekilde oldu ama bir kaç kısım eklemek gerekiyor bu temaya search.php gibi.

* 2 kategori koydum her kategoriden son 3 mesaj görüntüleniyor.
Çok güzel oldu, ellerine sağlık. Yeni oluşturduğunuz dosyayı gönderirseniz güzel olur. Çoook teşekkür ederim! saygılar
* kod tag eklemeyi başarırsam ekleyeceğim..
sadece index.php'yi düzenledim.
index.php olarak kaydet ve style.css den meta kısmında border-top yerine border-bottom yapman yeterli...
*lop diye temana koyamazsın zaten. belirli yerleri kendine göre değiştirmen gerekiyor.
birazdan onlarıda yazacağım biraz bekle..
Warning: Unexpected character in input: '\' (ASCII=92) state=1 in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/tinsohbeti/wp-content/themes/Andreas04/index.php on line 22
Parse error: syntax error, unexpected $end in /usr/export/www/vhosts/funnetwork/hosting/tinsohbeti/wp-content/themes/Andreas04/index.php on line 111
Malesef yukarıdakı sorunla karşılaştım... :(
heytbecom;
Uzun kod kümlerini paylaşmak için pastebin.com yararlı olabilir ;)
ali onu denedim ama çalışmıyor..
satır 22: category=1&numberposts=3 :kategori nosunu yazman gerekiyor. hangi kategorideki yazıların gözükmesini istiyorsan..
satır 26: /category/haberler/ kısmını kategorinin adresini yazman gerekiyor ?p=1 gibi yada kalıcı bağlantı kullanıyorsan ne geliyorsa.
satır 61 ve satır 65 tede aynı yerleri değiştirmen gerekiyor. Sorunsuz çalışacaktır. Wp nin tüm sürmlerinde çalışır..
Merhaba
Anlatılan şekilde, kullandığım temada değişikliği yaptım. Fakat haberler hiç görünmüyor :P
Kullandığım tema > http://rapidshare.com/files/18139382/solitude_black-30.zip.html
mirror:
http://mihd.net/upcers
Bu temada bu anlatılan şeyi nasıl yapabilirim acaba?
Yan yana 2 tane dizilmesini.
Hatta biraz abartıp yan yana 4 tane dizilmesini isiyorum diyelim. (5 sıra her sırada 4 tane haber )
(haberin özetinde herhangi bir mesaj olmayacak. Özetinde resim görünecek)
Böyle bir şeyi bu tema ile nasıl yapabilirim?
Bu 2 isteğimi
bu temaya nasıl uygulayabiliriz?
Eğer vakit ayırıp yardımcı olabilirseniz, çok minnettar kalırım.
teşekkürler şimdiden.
Tüm sayfalarda bu şekilde yan yana dizilmesini istiyorum
Anasayfa (index.php) ve kategorilerdeki yazıları (archive.php sanırım)
Yapmak istediğim şey, bir bakıma galeri gibi.
Galeri ve blog karışımı bir şey.
Yan yana haber dizmek istememin nedeni bu. Zaten resmin ismi ve resim olacak özetde. Resim ismine tıkladığı zaman resim ile ilgili yazıyı görmesini istiyorum.
Ama standart ayarlarında alt alta dizildiği için, hoş bir görüntü olmuyor (istediğim şeye göre) Bu yüzden yan yana 2 tane oluyorsa 4 tane dizmek istiyorum.
(en iyisi resimle açıklamak sanırım)

Resimin ismine tıkladıktan sonra resim ile ilgili yazıları okuyacak.
Bu şekilde, önceki mesajımda yolladığım temayı ayarlamak mümkünmü acaba?
eğer olmuyorsa 2 li (yukarda arkadaşın istediği gibi) olanınada razıyım. Tabi yardım ederseniz.
teşekkürler tekrar.
aynı şekilde yapılabilir.Burada yapılan yada uygulanan kod istediğin kadar kategori altında yazıları ister başlıkları ister içerikleri istersen karakter limitleyerek yazdırabiliyorsun. more tag ından önce resim ekleyerek deneyebilirsin ama ben hiç denemedim.
* kesin çalışır ve istediğin gibi bir temaya kavuşursun
* ya da eklediğin resimin yerine html kod olarak çıkar bu da işe yaramaz. deneyip görmek lazım...
NOT: sen nekadar çok kategori eklersen sayfanın açılma hızı ve index.php dosyasının boyutu o kadar artacaktır.
(tinbala , acaba verdiğim dosya hatasız çalıştı mı?)
@heytbecom
kod bilgim fazla yok. Ben daha çok grafikle ilgileniyorum.
Bu konularda kardeşimden yardım almayı düşünüyordum. ( oda biraz phyton, php felan biliyor ama ne yazıkki şuan ASKERDE. )
biraz hazırcılık yapacağımın farkındayım ama, senden bu istediğimi HAZIRLAMANI rica edebilirmiyim?
Bu tarz yardımların karşılıklı yapılmadığınında farkındayım ama bende bir şekilde sana yardımcı olmak isterim.
3d de yada flash da istediğin bir şeyi hazırlayabilirim.
(web siten varsa intro tarzı şeyler olabilir, yada 3d de herhangi bir mekanı yada bir şeyi fotorealistic olarak hazırlayabilirim.
İntroya Ufak bi örnek vereyim. Burger king reklamlarını görmüşsündür. ATEŞ SENİ ÇAĞIRIYOR gibi (ateş tarzı effectler)...(örnek vereyim dedim).
Kodlardan pek anlamadığım için yapamıyorum.
2 kuruşluk kod bilgim var, oda ActionScript 2 ve sadece Sorunsuz WebSiteleri yapacak kadar.
Bana bu konuda yardımcı olabilirsen çok sevinirim.
msn adresi vermiştim ama, yukardaki yazıya göre YASAKMIŞ. Peki, özel mesaj gibi bi sistem varmı sitede? Sana özel olarak nasıl ulaşabilirim acaba? çünki yapacağın yardımın karşılıksız kalmasını istemiyorum. En azından bende, elimden geldiğince sana bir konuda yardımcı olmak istiyorum.
teşekkürler.
1) 2 sıra alt alta diziliş. yan yana 2 kategori ve her kategoriden son 3 yazı.
2) satır halinde yan yana 3 adet diziliş yapılabilir. ben table kullanarak yapıyorum hepsini.
* burada özel olarak bir şey yapmadım. tinbalaya verdiğim index.php üzerinde hiç bir değişiklik yapmadım. sadece more tag kısmından önce resim ekledim o kadar.. yani birebir aynı... geliştirmek zaten senin elinde.(yu karıdaki resim, benim temamda denediğim örnek.)
- kodlardan bir şey anlamadığını belirtmişsin. verilen kodda nerelerin değişeceğini bilemezsen yada yapamazsan zaten bu gönderdiğim yazı hiç bir işe yaramayacaktır.
* karşılık bekleseydim zaten buraya mesaj yollamazdım. :)
* belirlediğin bir tema varsa buraya ekle ben düzenleyip göndereyim sana...
evet dediğin gibi, nelerin değişeceğini tam olarak bilemiyorum.
* belirlediğin bir tema varsa buraya ekle ben düzenleyip göndereyim sana...
Temayı önceki mesajlarımdan bir tanesinde vermiştim. Tekrar vereyim,
Kullandığım tema > http://rapidshare.com/files/18139382/solitude_black-30.zip.html
mirror:
http://mihd.net/upcers
Bu tür şeylerin karşılıksız yapıldığının farkıdnayım, her ne kadar grafikle uğraşsamda OpenSource yazılımlarlada ilgiliyim (linux vs.) (bu tür yardımların, gönül işi olduğunun farkındayım demek istiyorum.)
Ama bende sana bir şekilde yardımcı olabilirsem, bu kendimi iyi hissetmemi sağlayacak.
Çünki, bu tür işlerde gördüğüm genel bir şey var. Programlama ile uğraşanlar görsellik (grafik) ten anlamıyor, grafikle uğraşanlarda programlama dan anlamıyor.
not: Ama benim sana bir şekilde özel olarak ulaşmam gerekiyor. Benim bu istediğim şeyi bu kadarlık bi tarifin üzerine yapabilirsin belki.
Aynı şey benim için geçerli değil, istediğin şeyi uzun uzun yada bire bir tarif etmen gerekebilir (forumlarıda bu tarifler için kirletmenin anlamı yok diye düşünmüştüm, çünki forum konularının dışına çıkıyor oluyoruz. )
yukarda msn adresi vermemin nedeni buydu.
teşekkürler.
heytbecom, teşekkür ederim kardeşim, ama ugraştım olmadı. bende site dergi oldugu için baya çok kategori barındırıyo ve her hafte yenisi ekleniyo o üzden senin yazdıgın uymadı malesef :( Ama yine de ellerine saglık, Allah razı olsun...
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.