Belli bir harf ile başlayan yazıları listelemeyi plugin kullanmadan yapmak için şu kodu kullanıyorum ancak muhtemelen bir yerde hata var sonuç alamıyorum :
Belli bir harf ile başlayan yazıları listelemeyi plugin kullanmadan yapmak için şu kodu kullanıyorum ancak muhtemelen bir yerde hata var sonuç alamıyorum :
eylültoprak kardeş teşekkürler ama sanırım ben yaptım oldu :)ahanda kod. bunu temanın fonksiyon dosyasına attım, sonra temanın içine her harf için bir template attım ve oldu :) biraz uzun oldu ama oldu.
function rastgele_yazi_a($yazi_sayisi="1000") {
global $wpdb;
$sorgu = "SELECT * FROM $wpdb->posts where post_status='publish' AND post_title LIKE 'A%' AND post_type='post' ORDER BY post_title LIMIT 0, $yazi_sayisi";
$sonuclar = $wpdb->get_results($sorgu);
foreach ($sonuclar as $sonuc) {
$cikti .= "
}
http://pastebin.ca/index.php
Şuraya atarasan daha iyi olur.
buradaki kodu functions.php ye attım ve o fonksiyonu a_harfi.php isimli template dosyasında kullandım. daha sonra A harfi adında bir page yaptım ve template'ini a_harfi.php olarak seçtim. tüm harfler için aynı şeyi yaptıktan sonra anasayfada css kullanarak A'dan Z ye harfleri sıraladım. ve oldu. çok da güzel oldu.
Yalnız burdaki kodda kategori ayrımı yapamıyorum, database de posts alanına baktım ama post_category alanı hep sıfır yani kategorisini belirleyemiyorum. acaba bunu yapmanın bi yolu var mı. yani bu kodda kategoriyi çekebilir miyim? sadece belli kategoridekileri mesela?
http://www.yakupgovler.com/?p=308 adresindeki eklentimi incelerseniz orada belli kategorilerdeki yazıların nasıl çekilebileceğini bulabilirsin. SQL koduna kendi eklemelerinizi yapmanız yeterlidir. WP'deki kategori sistemi wp 2.3 ile birlikte değişti, biraz karmaşıklaştı.
Yakup bey teşekkürler sanırım çözdüm
term_relationships.object_id ile post_id ise ve term_relationships.term_taxonomy_id in (kategori id) ise çek diyoruz kategorileri başka bir tabloda tutmuşlar yazıların id lerini kullanarak. tam olarka kod burda belki kullanan olur:
ne işe yaradığını da yazayım bütün sayfayı okumak zorunda kalmasın insanlar.
-şimdi yukarıdaki kodu functions.php nin içine atıyoruz.
-a_harfi.php isimli bir template dosyası oluşturuyoruz tema klasöründe ve içine fonksiyonumuzu yazıyoruz.
-Dashboarddan A isimli bir sayfa hazırlayıp şablonu a harfi olarak seçiyoruz.
-Bütün harfler için aynı şeyi yaptıktan sonra anasayfada yada istediğimiz yerde css ve html kodları sayesinde A dan Z ye bütün harfleri içeren bir indeks hazırlamış oluyoruz.
Bir plugin değil ama esnekliği fazla bir yöntem, böylece veritabanını da kullanarak nasıl bilgi çekebileceğimizi öğreniriz.
Herkese teşekkürler hayırlı olsun. Örneğini görmek isteyenleri beklerim efendim..
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.