WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

tema içindeki linkleri düzenleme

(10 mesaj(lar))
  • 2 ay önce aselim84 tarafından başlatıldı
  • travego tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. aselim84
    Üye

kullandığım temadaki linklerin rengini yazı tipini ve benzeri özelliklerini değiştirmek istiyorum. bu kodlar css dosyasının içinde fakat hangisi olduğunu bulamadım. yardımcı olabilecek varmı acaba ?

2 ay önce #
  2. http://pastebin.com/ adresine style.css dosyanızı kopyalayıp linkini buradan veriniz, belki bilen arkadaşlar yanıtlayabilir..

2 ay önce #
  3. Belki bu yardımcı olur;
    http://www.fatihhayrioglu.com/?page_id=461,

2 ay önce #
  4. en basitinden genel linkleri değiştirmek için body { ile başlayan yerin altındaki a başlığına bağlı renk kodları, font tipleri vs. ile oynayabilirsiniz.
    diğer adımlarda, temanın diğer kısımlarından lokal değişiklikler için değiştrmek istediğiniz alanın içinde bulunduğu <div başlığını css dosyasında arayıp bularak ,CTRL+F ile kopyala-yapıştır bile yapabilirsiniz, bu div başlığına başlı a başlığının rengini, font tipini falan değiştirebilirsiniz.
    bide, a başlıklarında
    a { hiç sayfa yüklendiğinde hangi renke olacağını,
    a.hover üzerine gidildiğinde hangi renkte olacağını;
    a.visited tıklandıktan sonra hangi renge döneceğini gösterir.
    a.visited konulması çok elzem değildir, konulmazsa tıklandığı zaman direk a{ haline geri döner.
    a'ya bağlı ve ya değil, css düzenlemesine göre değişir, font-size font boyutunu, font-family fon tipini, color ve ya font-color ise rengini ifade eder :)
    takıldığınız bişi olursa yine sorun :)

1 ay önce #
  5. aselim84
    Üye

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

1 ay önce #
  6. umudumsun
    Üye

konuyu inceleyip ben de deneme yaptım bazı yerlerin boyutu değiştiği halde rengi değişmiyor neden?

blue uzor teması kullanıyorum

3 gün önce #
  7. umudumsun
    Üye

çözdüm teşekkürler..

3 gün önce #
  8. umudumsun
    Üye

çözemedim ya ..

blue uzor teması kullanmaya başladım..

konu başlıklardı gri renk.. üzerine gelince maviye dönüştürebildim sadece..

başlıkların renk kodunu nerden değiştirebilirim?

2 gün önce #
  9. umudumsun
    Üye

bir de sağ menudeki başlıkları ve alt kısımların rengini hangi koddan değiştireceğim?

2 gün önce #
  10. yukarıda yazmış olduğum gibi renkler ve font ile oynamak istediğiniz başlığın <div satırında yazan anahtarı stil içinde aratıyorsunuz. örnek veriyorum.

başlık şu şekilde olsun: <*div class="sidebar"*>
    stil dosyasında aramanız gereken başlık şu: *#sidebar.*

buna bağlı olarak sidebar div'i altında değişiklik yapmak istediğini zaman stildeki div anahtarı altındaki kodlarla oynayarak değişiklik yapacaksınız.

2 gün önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.