kullandığım temadaki linklerin rengini yazı tipini ve benzeri özelliklerini değiştirmek istiyorum. bu kodlar css dosyasının içinde fakat hangisi olduğunu bulamadım. yardımcı olabilecek varmı acaba ?
kullandığım temadaki linklerin rengini yazı tipini ve benzeri özelliklerini değiştirmek istiyorum. bu kodlar css dosyasının içinde fakat hangisi olduğunu bulamadım. yardımcı olabilecek varmı acaba ?
http://pastebin.com/ adresine style.css dosyanızı kopyalayıp linkini buradan veriniz, belki bilen arkadaşlar yanıtlayabilir..
Belki bu yardımcı olur;
http://www.fatihhayrioglu.com/?page_id=461,
en basitinden genel linkleri değiştirmek için body { ile başlayan yerin altındaki a başlığına bağlı renk kodları, font tipleri vs. ile oynayabilirsiniz.
diğer adımlarda, temanın diğer kısımlarından lokal değişiklikler için değiştrmek istediğiniz alanın içinde bulunduğu <div başlığını css dosyasında arayıp bularak ,CTRL+F ile kopyala-yapıştır bile yapabilirsiniz, bu div başlığına başlı a başlığının rengini, font tipini falan değiştirebilirsiniz.
bide, a başlıklarında
a { hiç sayfa yüklendiğinde hangi renke olacağını,
a.hover üzerine gidildiğinde hangi renkte olacağını;
a.visited tıklandıktan sonra hangi renge döneceğini gösterir.
a.visited konulması çok elzem değildir, konulmazsa tıklandığı zaman direk a{ haline geri döner.
a'ya bağlı ve ya değil, css düzenlemesine göre değişir, font-size font boyutunu, font-family fon tipini, color ve ya font-color ise rengini ifade eder :)
takıldığınız bişi olursa yine sorun :)
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar.
konuyu inceleyip ben de deneme yaptım bazı yerlerin boyutu değiştiği halde rengi değişmiyor neden?
blue uzor teması kullanıyorum
çözdüm teşekkürler..
çözemedim ya ..
blue uzor teması kullanmaya başladım..
konu başlıklardı gri renk.. üzerine gelince maviye dönüştürebildim sadece..
başlıkların renk kodunu nerden değiştirebilirim?
bir de sağ menudeki başlıkları ve alt kısımların rengini hangi koddan değiştireceğim?
yukarıda yazmış olduğum gibi renkler ve font ile oynamak istediğiniz başlığın <div satırında yazan anahtarı stil içinde aratıyorsunuz. örnek veriyorum.
başlık şu şekilde olsun: <*div class="sidebar"*>
stil dosyasında aramanız gereken başlık şu: *#sidebar.*
buna bağlı olarak sidebar div'i altında değişiklik yapmak istediğini zaman stildeki div anahtarı altındaki kodlarla oynayarak değişiklik yapacaksınız.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.