WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » AR-GE

Category and category

(8 mesaj(lar))
  • 2 ay önce baturica tarafından başlatıldı
  • baturica tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. Son 3-4 sorunuma cevap bulamasamda bu konuyuda burada soracağım. Sanırım buradakiler artık iyice tema tasrımının görsel boyutuna odaklanmış durumda. Fakat benim yapısal sorularım var.

Yapmaya çalıştığım şu.
    A, B, C, D, E diye kategorilerimiz var. Ayrıca 1, 2, 3, 4 ve 5 diye kategorilerimiz var.
    Ana kategorilerimiz Harf olanlar. Bu kategorilere girildiğinde rakam kategorilerimizde sağ tarafta listeleniyor. Diyelim ki A kategorisindeyiz, Bu kategorideyken 1 rakamsal kategorilerden birine tıkladığımız o kategoriye ait yazılar yerine A ve 1 kategorilerinin ikisinede dahil olan yazılar gelecek.

Olayı daha da senaryolaştırırsak,
    A market, B market C market var. Bunlar Marketler.
    Gıda, Temizlik, oyuncak gibi ürün gibi kategorileri
    Eğer A market kategorisine girersek O marketeki tüm yazılar sergilenecek. Bu kategorideyken Gıda kategorisine tıklarsak Sadece A marketteki gıda ürünleri kategorisine ait yazılar gelecek.

Aslında Manuel olarak bu sonucu alabiliyorum. Şöyleki ?cat=Amarket&cat=Gıda gibi bir sorguyu adres çubuğuna ekleyince oluyor. Ama bunu nasıl gerçekleştireceğim.

Şu tür öneriler işimi gömeyecektir.

Her marketin altına reyon alt kategorileri aç.
    Bu işimi çözmez çünkü An sayfada herhangi bir market kategorisine girilmeden reyonlardan birine girildiğinde herhangibir market gözetmeksizin o reyon ile ilgili tüm yazılar gelecek. O reyon girildiğinde de sidebarda market isimleri listelecek ve markete tıklandığında yine o market ve reyonun içerdiği yazılar gelcek.

Kategori yönetim eklentileri kur.

Kategori yönetim eklentileri denedim. Örnekte verdiğimden çok daha fazla kategori olacak. Ana kategoriler Marketler diğerleri değişken.

Yardımlarınızı bekliyorum. Örnekteki market olayına aldırmayın konuyu açıklamak için uydurma bir senaryo.

2 ay önce #
  2. Son 3-4 sorunuma cevap bulamasamda

Daha önce de bu tür serzenişiniz olmuş, bende iyi niyetle yapılmış bir iğneleme diye sempatik bulmuştum, ama 1 yıl önce açtığınız bu konudan ve son mesajınızdan da anlaşılıyor ki sempatik değil antipatiksiniz..

Baktım, sorularınıza cevap verilmiş bazılarıda çözülmüş.. Siz yıllardır bu tür uğraşlardan bıkmış olmalısınız (ki doğaldır) uygulamaya o an için üşenmiş, sonra uygulamış, forumda paylaşacağım deyip bir daha aynı semte uğramamışsınız..

Bu forumun en önemli eksikliği sizin gibi; Wordpress sistemini hatmetmiş kişilerin (Heytbecom, H.Yaman, Yakup Gövler hariç) HİÇ katılım göstermemesi, foruma iki yıldır üyesiniz yazdığınız mesaj sayısı 47, onlarında çu kendi meselelerinizle ilgili, sizler gibi ustalar katılım göstermeyince, vermeyince mabut neylesin mahmut misali, benim gibi kopyala yapıştırcıları editör yapıyorlar..

Ayrıca sizin gibi, aynı sorunları ikişer ikişer ayrı konularda dile getirenler, ingilizce değil Türkçe yazın diye yüzlerce uyarı olduğu halde hala başlıkta veya mesajda ingilizce ifade kullananlar, aynısı yada benzeri, o an anasayfada olan konuyu yeni konu açarak dile getirenler, sizler katılım göstermediğiniz için, burada devamlılık gösteren ve her mesaja cevap yazma zorunluluğundan dolayı kırıcı olabilen biz editörleri de yıldırıyor..

Hülasa, Forum kuralı: Sorulara cevap verileceği garanti edilmemektedir, kaldı ki; serzenişde bulunmaya, mesajlarınızda laf sokuşturmaya da hakkınız yok, burada benimle birlikte 2,5 editör var elinden geleni yapıyor, bizim oralarda şöyle derler..

Ne verdin elime de ne çalayım yüzüne..

Sorununuza gelince, konu bu kadar önemliyse; Yakup Gövler'e doğrudan danışmayı deneyin..

2 ay önce #
  3. http://www.nateomedia.com/wares/downloads/wordpress/wp-snap/
    http://guff.szub.net/source/alpha-list-cats.php
    http://englishmike.net/azindex-plugin/ (http://wordpress.org/extend/plugins/azindex/)

Yada tek tek yazarsın:
    http://ifelse.co.uk/archives/2005/04/08/query_posts-redux/
    http://codex.wordpress.org/Displaying_Posts_Using_a_Custom_Select_Query
    http://codex.wordpress.org/Alphabetizing_Posts

Arattığım kelimeler:
    wordpress category alphabet
    sort category name
    Az index
    category alphabet
    * http://wordpress.org/support/topic/93405
    * http://wordpress.org/tags/alphabet
    * http://wordpress.org/support/topic/178360

- Tam olarak istediğinin ne kadarını karşılıyor bilmiyorum. Bir yerden başlaman gerekiyor ama.

1 ay önce #
  4. Sevgili editor arkadaşlar;

Öncelikle Sıkıntılarım aslında cevap verenlerden yana değil, soru soranlardan yana, Ana sayfaya bir bakın kimse birşeylerle uğraşmak istemiyor nerede hazır tema var, nerede eklenti var onun peşinde.

Durum böyle olunca da hiç bir soruya cevap vermek gibi fonksiyonum olamaz. Diğer sorular ise zaten forumda mevcut olanlar ya da resmi forumda olan bilgiler.

Bahsettiğiniz bir daha uğramama konusuna gelince; O konuda bahsettiğim yazmaya çalştığım eklenti sonuç vermedi halen. Bir sonuç elde edersem mutlaka yazarım.

Sorular aynı değildir. Dikkatle bakarsanız sorun aynı gözüksede çözüm bulmayınca sistemi değiştirip öyle cevap aradığım için benzermiş gibi duruyor.

En önemlisi ise başlık ingilizce değildi. category and category PHP dilinde bir sorgu olduğu için öyle bir başlık açtım. Çünkü kodlamayla ilgili Resmi blogda bile o şekilde açılır ki insanlar kolay bulsun. Çünkü aradığım şey ?cat=13&cat=16 gibi bir sorgu. Sizin başlığı "Daha kamsamlı kategori sistemi sorumun" karşılığı değildir.

@Heybetcom

Evet istediğimi tam olarak karşılamıyor ama belki bu önerdiklerinden yola çıkarak Şuana bulduğum bilgileri birşletirince belki birşeyler olabilir. Bir yerden başlayalı çok oldu bu arada.

Teşekkürler

1 ay önce #
  5. Yanlış anlamarım olduğunu farzederek özür diliyorum, çok karşılaşılan şu gibi durumlar beni mazur gösterebilir..

Ama ilk mesajınızın muhatabı biz, yani burada devamlılık gösterenler olarak görünüyor, sizde mesajlarınızda daha net ifadeler kullanırsanız memnun olurum, daha önce de dediğim gibi benim kodlama ve benzeri bilgim yok, category and category'i de bilmiyordum, ama siz de başlığa Kategori and kategori yazmıştınız diye hatırlıyorum, dediğiniz gibi category olarak başlığı değiştiriyorum..

1 ay önce #
  6. @baturica,
    Bu forumda buluşmamızın amacı, problemlerimize çözüm aramak yanında WP ile ilgili paylaşımda bulunmaktır. Bu forumdaki hiç kimse, başkası için birşeyler yapmak zorunda olmadığı gibi, birçok paylaşım karşılıksız olarak yapılmaktadır. Hiç kimseyi hazır tema, eklenti peşinde koşmakla suçlamaya hakkınız yok. Sorularınıza cevap alamama konusunda ise haddinizi aştığınızı düşünüyorum. Mesajınıza "Son 3-4 sorunuma cevap bulamasamda bu konuyuda burada soracağım" şeklindeki bir başlangıç ise nezaketsizliktir, bunu bilmelisiniz. Bazı soruların cevabı olmadığını, cevabı bulmak için saatler harcanması gerektiğini (eğer gerçekten eklenti yazma işiyle ilgileniyorsanız) bilmelisiniz. Bu kadar zamanı karşılıksız olarak harcamasını kimseden bekleyemezsiniz.
    Şu an bu mesajla sorduğunuz konu, sadece size özel bir konu ve çözüldüğünde belki de başka hiç kimsenin işine yaramayacak. Bu bir nevi çözümün ne kadar kişiyi ilgilendirdiğiyle ilgili. Probleminizin, çözümü yok mu, var. Ancak yazdıklarınızdan sonra çözümün tamamını yazabileceğimi sanmıyorum, içime sinmiyor. Sadece ipucu vermekle yetineceğim. Aşağıdaki kodu loop döngüsünden önce kullanarak 3 ve 12 id'ye sahip kategorilerin her ikisinde de kayıtlı yazıların listelenmesini sağlayabilirsiniz. query_post ile ilgili http://codex.wordpress.org/Template_Tags/query_posts adresinden bilgi alabilirsiniz. Eğer İngilizceniz yoksa Pazar gününe kadar sitemde bu sayfadaki yazının çevirisine ulaşabilirsiniz. ?cat=13&cat=16 gibi bir URL adresiyle bir yere varamazsınız. ?cat=13&catana=16 gibi bir bağlantı yapısı kullanmalısınız. Bunun için de kategori bağlantılarını kendiniz oluşturmalısınız.
    query_posts(array('category__and' => array(3,12)));

1 ay önce #
  7. Aslında bu selzenişimin hepimizi daha mutlu edeceğini düşünüyordum ama beni yanlış anladınız sanırım. Ben Başka ülkelerin wordpress forumlarına özendiğim için böyle bir çıkış yaptım. Adamlar Bir konu hakkında soru soruyor. Biri şu kodlar işini göreilir belki diyor kodları yapıştırıyor. Soruyu soran kişi geliyor bu kodlar işime yaramadı ama senin kodlardan şu noktaya vardım deyip kodları yapıştıryor. Sonrabaşkası geliyor üzerinde uğraşıyor sonucu buluyor. Sonra bir başkaları bu kodları görünce aklıma şöyle bir fikir geldi şunuda bu kodlarla yapmak mümkün diyor hop oda bir kod yapıştırı veriyor. Ki kaldiki Yakupgov olarak wordpress.org'taki bu tür mesajlarınız olduğu gördüm.
    Şimödi burada ileri düzey böyle mesajlar yazmamanızdan dolayı sizleri suçlamadım ki! Doğru düzgün soru sormayan hazırcı wordpress kullanıcılarına kızıyorum. Şüphesiz böyle kodlama yönelik sorular bizi geleştirecektir. Yoksa her tarafta cevabı bulunan ve aslında wordpress'le direk bağlantısı olmayan "sidebar'ım kaydı acil yardım", "fontlarım hepsi koyu oldu. imdat yardım edin!..." ya da "wordpress'im kurufasulye pişirmiyor. acil yardıııım" gibi sorular canımı sıkıyor.

wordpress o kadar yetenekli ki yapamayacağınız şey yok! Bu nimetten faydalanmasını bilmeyenlerin abuk sabuk soruları arasında ciddi geliştirici soruları kaybolup gidiyor.

Ha tüm bu kızgınlığım nezaketsizlikle evet ben tam bir Öküzüm.

Burada nazik nazik ama abuk sabuk sorular soranlar gidip r10.net'te de "google adsense kazandırmıyor", "100 tıka 0,20 verdi lanet olsun", "Pr4 blogtan 5 YTL'ye link verilir",
    "Aylık 5 YTL'ye popup reklam koşan kapıyor" "dişçi için wordpress teması lazım" , "Ekmek fırını için tema warez", "Okul için facebook benzeri site yapacağım bunu için eklenti lazım"
    konuları açıyor.

İşte o nazik soruların bile cevabını bilmeyenler bu uyduruk işler için soruyorlar.

@canarkadaş mazur gösterecek örnek verdiğin konu aynen benide mazur gösterecek nitelikte. Üstelik orada yardımcı olmaya çalışan CanPaçacı'ya bir sorun bakalım beni :)

1 ay önce #
  8. @yakupgov
    query_posts(array('category__and' => array(2,6)));

bu sorguyu biliyorum. Eyvallah cevap bu ama kullanıcı bir linke tıkladığında bu sorgu otomatik oluşması gerek. ?cat=13&catana=16 ise benim düşüncemden farklı.
    Şöyle örnekleyebliriz tekrar:
    Emlak sitesi yaptığımızı düşünün. "ilan türü" diye ana kategori var bunun altında ise "satılık ilanları" "kiralık ilanları". Bu kaetegorilerin dışında "Şehirler" diye bir ana kategori var Bunun altında Tüm iller alt kategori olarak var. Birde "Emlak türü" ve altında da "Ev", "arsa", "villa" gibi alt kategoriler var.

Bir post girdik diyelim. İlan türünden "satılık", Emlak türünden "villa", Şehirdende "ankara" yı seçip yayınladık. Ve buna benxer bir sürü yazı yayınladık...

Şimdi bir kullanıcı siteye girdiğinde bu kategoriler men halinde sıralı. Kulanıcı Ankaraya tıkladı. Ankardaki tüm yazılar geldi karşısına ama satılık, kiralık, ev, arsa, villa, karışık bir şekilde geldi. Baktı yan menüde "Satılık" menüsü var. Ankara'da ki sadece satılıkları görmek istedi tıkladı. Ama sonuç istedği gibi gelmeyecek. Çünkü satılık kategorisindeki tüm yazılar gelecek.

Oysa Biz şunu yapabilrsek;

Kullanıcının bulunduğu kategoriyi tespit ederek tıkladığı diğer kategoriyide işin içine sokarak bu iki kategoride de kayıtlı yazıları çağırıp diğerlerini göstermezsek sonuç doğru olacak.

Kategorileme yapısını yukarıda belirtiğim gibi yaparsak postları sınıflamış olacağız ve bir türlü oluşturmadığımız sorguylada süzme işlemi yapmış olacağız. Bu nedenle category__and bu işin ilacı. Ancak Nasıl?

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.