WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Tema'da sidebar kayması

(15 mesaj(lar))
  • 1 ay önce aan tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Arkadaşlar bir sorunmu desem pek anlayamadım biraz değişik geldi sizlerden destek rica ediyorum.
    Sitede ziyaretci olarak yazının devamı için içeriği görmek için tıkladığımda resimdede göreceğiniz gibi sidebar sayfanın alt kısmına kayıyor.
    Siteye kullanıcı üye olarak giriş yaptığımda ise bu sorun olmamakta.
    Temanın orjinalide aynı anlattığım gibi olmakta fakat localhost üzerinde temayı kontrol ediyorum sizlere bahsettiğin sorun olmuyor. 1-Tema'da genişlik olsa ana sayfadada olmalı 2-Şimdiye kadar üye veya ziyaretci ayırımı yapan temaya rastlamadım. Kısa bazı açıklamaları yaparak sizlere bilgi vermek istedim bu konuda desteklerinizi bekliyorum
    null

1 ay önce #
  2. Muhtemelen yanlış kodlama.. Önerim; index.php ile single.php kodlarını değiştirin ve single.php'de fazladan olan kodları çıkartın.. Böyle düzelmesi lazım.. Yada bir yere clear koymak gerekebilir. Css konusunda başka üstadlar yardımcı olsa daha güzel olur diye düşünüyorum..

1 ay önce #
  3. single:php kodları baktım ama pek bir şeyde göremedim bir hata olsa local üzerindede olması lazım gibi geliyor bana

1 ay önce #
  4. Üye girişi yapıldıktan sonra sidebar üzerinde normalden farklı bir içerik çıkıyormu. Bu bir form olabilir ya da başka birşey. Bir de sidebar kodunuzu görebilir miyiz?

1 ay önce #
  5. Bir de şunu deneyelim css dosyanızda #footer ile başlayan seçicinin içinde
    clear:both; ekleyin. Bakalım ne olacak.

1 ay önce #
  6. Üye girişi yaptıktan sonra, üye paneli gibi bir link menüsü çıkıyorsa ve bağlı olduğu div den genişse sidebarı tamamen aşağıya indirir. Genel olarak #content genişliğini ve sidebar genişliğini aynı oranda arttırırsan belki sorun çözülür.
    Bunun dışında position:relative ve position:absolute kullanılarakta sonuca ulaşılabilir ama deneme yanılma yapmak lazım. Sadece aklıma gelenler bunlar

1 ay önce #
  7. #footer ekledim clear:both; fakat değişmedi arkadaşlar üye girişi yapıldığında bir anormallik yok sadece siteyi ziyaretci olarak gezmek istendiğinde yazının devamına tıklandığında direkt olarak sidebar menü olduğu gibisayfanın en alt kısmında yer alıyor site üzerindede incelerseniz daha kolay olabilir burdan bakabilirsiniz photoders özellikle temayı kaldırdım orjinalini ekledim değişmedi aynı sorun var fakat kendi sitesinde bu sorun yok bende ordaki CSS Style kodların aldım ekledim hiç değişiklik olmadı

1 ay önce #
  8. sevgili aan;
    eylultoprak ve ercanii'ninde söylediği üzere tema klasöründe kontrol etmen gereken kısımlar temanın index.php, page.php, tek kolunlu tema ise sidebar.php...
    ilk önce index.php'nin ve page.php başında bulunan <div... tag ından genişliklerini bir kontrol et. Ardından sidebar.php ye gel. üye girişi yapıldıktan sonra kesin index, page ve ya sidebar'ın birisinde bir genişleme oluyordur ve o kısmı aşağıya itiyordur. 5er piksel 5er piksel daralta daralta refresh yapa yapa sidebarın yukarı çıktığı genişlikte bırakırsın.

1 ay önce #
  9. 2 seçeneğiniz mevcut ve bu gibi başlıklara artık cevap vermeyeceğim tamamen kullanıcı kaynaklı hatalar ve elimizd ene tema adresi - ne tema üzerinde yapılan işlemler nede başka bir bilgi mevcut. Resmen google reklamlarını temizlemekten sonuça çok geç ulaşabildim.

- Karşınızda 2 tane yol var hangisini seçerseniz size kalmış. Ben tahmini olarak wordpress tema yapısına göre single - sidebar - page olan temadan bahsediyorum. Sizin temanızda nasıl bir işleyiş var bilmiyorum ama.
    1.yol:
    single.php dosyasını açıp. get_sidebar kodundan önce

< /div>

etiketi ekleyiniz.

2.yol:
    sidebar.php yada tema dosyalarınızda < div id="sidebar" > kodunu aratıp bulun ve bu kodun hemen üst satırına

< /div>

etiketini ekleyiniz. Eğer hala olmadı derseniz size resim çekip canlı kanıtını sunabilirim.

1 ay önce #
  10. heytbecom kızmana gerek yok ben kullanıcı olarak bir şey eklemedim konu içinde anlatığım gibi bu temanın orjinalinide yükledim bu hatayı verdi kendi sitesinde baktığımda sorun olmadığından sizlerden yardım istedim ve şimdi gelelim teşekkür etmeye kızarakta olsa verdiğin bilgi sorunu ortadan kaldırdı bol bol teşekkürler

1 ay önce #
  11. Temanın orjinalinde böyle bir hata mevcut değil ki. Bu tamamen kullanıcı hatası.

- Büyüklerime saygım sonsuz ama net ortamında hepimiz aynı yaştayış. Forumu ne sıklıkla takip ediyorsunuz bilmiyorum ama kızdığım tek nokta, sorun hakkında yeterli bilgilerin verilmeyişi. Ana sayfayada sabit duran kocaman bir başlık var. Lütfen Başlık açmadan önce okuyunuz diye ama nedense şu ana kadar uyana rastlamadık. Bu başlıktaki bilgilere göre konu açtığınızda bizler kızmadan hatta sevinerek hemen sorununuzu cevaplamaktayız. Şizizn şu sorununuzu bulmak sadece 30 sn sürüyor. 2 gününüz bir div uğrana gitti bu nedenle.

- birde kullanıcılara küçük bir uyarı olarak, lütfen tema üzerinde yaptığınız değişiklikleri bir yere nok edin yada adım adım yapın.

- Sorunu çözülmüş olarak işaretliyorum.

1 ay önce #
  12. ben orjinalini olduğu gibi yükledim aynı oldu benim eklediğim bir şey sebeb oldu desem eklediklerimi kaldırdım tekrar eski haline getirdim değişiklik olmadı demek istedim fakat kendi sitesinde bu hata olmuyor
    single.php dediğin gibi < /div> ekledim baktım oldu fakat bu sefer tersine döndü yani kullanıcı üye olduğunda aynı şey oluyor
    daha sonra
    < div id="sidebar" > üzerine kod ekledim < /div> direk anasayfada bozuluyor bu sefer kısaca ilk denemede bir tarafı düzeldi diğer tarafa bozuldu denebilir çözülmedi malesef
    şu an tekrar eskisi gbi yaptım istersen siteye gir kendin bak bir mahsuru yok

1 ay önce #
  13. <!-- sidebar -->
    <?php /* Please do not remove this line */ global $opt; ?>

< div id="sidebar">

<h2>Photoders Hakkında</h2>
    < div class="box">
    <?php include (TEMPLATEPATH . "/about.php"); ?>
    < /div>

<h2>Photoders Yazılarına Abone Olun</h2>
    < div class="box">
    <p class="rssfeed">">Subscribe via RSS Feed Abone ol yeni yazılar e-posta'na gelsin</p>
    <p class="emailfeed">E-mail Adresini yaz OK butona bas:</p>
    < ?php include (TEMPLATEPATH . '/feedburner.php'); ?>

< /div>

< h2>Reklam Alanı</h2>
    < div class="box">
    < ul class="ads">
    < ?php include (TEMPLATEPATH . "/125_125.php"); ?>
    < /ul>
    < div class="clear">
    < /div>

< ?php include (TEMPLATEPATH . "/sidebar_c.php"); ?>
    < ?php include (TEMPLATEPATH . "/sidebar_l.php"); ?>
    < ?php include (TEMPLATEPATH . "/sidebar_r.php"); ?>
    < div class="clear">

<h2>Video Blog</h2>
    < div class="box videobox">
    <?php include (TEMPLATEPATH . "/video.php"); ?>
    < /div>

< /div>
    <!-- /sidebar son -->

single.php

<!-- single.php -->

<?php get_header(); ?>
    < div id="content">

< div id="column">

<?php if (have_posts()) : ?>
    <?php while (have_posts()) : the_post(); ?>
    < div class="post" id="post-<?php the_ID(); ?>">

<!-- google yorum.php sayfası üst -->
    <? include(TEMPLATEPATH."/google_468_60.php"); ?>

<!-- /google yorum.php sayfası üst -->

<h1><?php the_title(); ?></h1>
    < div class="postinfo">
    < div class="info">Yazar <?php the_author_posts_link(); ?> tarih <?php the_time('d F, Y'); ?>
    < div class="commentnum"><?php comments_number('Yorum Yok','1 Yorum','% Yorum'); ?>

< /div>
    < div class="category">Kategori [ <?php the_category(', '); ?> ]
    < div class="entry">

<?php the_content('Devamı...'); ?>

<?php if(function_exists('the_ratings')) { echo '
    Rate this topic:'; the_ratings(); echo '
    '; } ?>
    <?php if(function_exists('the_views')) { echo '
    Popularity: '; the_views(); echo '
    '; } ?>
    <?php wp_link_pages(array('before' => '<p>Pages: ', 'after' => '</p>', 'next_or_number' => 'number')); ?>
    <?php edit_post_link('Yazıyı düzenle', '<p class="Edit">', '</p>'); ?>

< /div>
    <?php the_tags('

Etiket: [ ', ', ', ' ]
    < /div>'); ?>
    < /div>

<!-- sayaç kod metin görünmez-->
    <script type="text/javascript" src="http://www.okunuyoruz.biz/scripts/widget.js" ></script>
    <script type="text/javascript">
    var BlogID="728"; var Width="0"; var Height="0";
    var PostURL="<?php the_permalink() ?>"; var PostTitle="<?php the_title(); ?>"; ReadIt();
    </script>
    </br>
    <!-- /sayaç kod metin görünmez-->

< div class="post_follow">
    <!-- yazıyı paylas -->
    <?php akst_share_link(); ?>
    <!-- /yazıyı paylas -->
    <!-- yazdır -->
    <?php if(function_exists('wp_print')) { print_link(); } ?>
    <!-- /yazdır -->
    < /div>

< div class="post_follow">

Yorumlardan haberdar olmak için <?php post_comments_feed_link('RSS 2.0'); ?> Beslemesi kullanın.
    <?php if (('open' == $post-> comment_status) && ('open' == $post->ping_status)) { ?>
    Sizde Yorum yapabilir, veya kendi sitenizden " rel="trackback">geri izleme yapabilirsiniz.
    <?php } elseif (!('open' == $post-> comment_status) && ('open' == $post->ping_status)) { ?>
    Yorum yapma kapalı, kendi sitenizden " rel="trackback">Geri izleme yapabilirsiniz.
    <?php } elseif (('open' == $post-> comment_status) && !('open' == $post->ping_status)) { ?>
    Sona gidip yorum yapabilirsiniz.Pingleme şimdilik kapalı.
    <?php } elseif (!('open' == $post-> comment_status) && !('open' == $post->ping_status)) { ?>
    Yorum yapma pingleme kapalı.
    < ?php } ?>
    < /div>

< ?php comments_template(); ?>

<!--
    < ?php trackback_rdf(); ?>
    -->

< ?php endwhile; ?>

<!-- Post Navigation -->
    < div class="nav">
    < div class="nav_left"> <?php next_post_link('« %link'); ?>

< div class="nav_right"> <?php previous_post_link('%link »'); ?>
    < div class="clear">
    < /div>
    <!-- End -->

< ?php else : ?>
    < div class="post">
    <h1>No posts were found.</h1>
    <p>Sorry! the page you are looking for does not exist.</p>
    <h3>Site Arama</h3>
    < ?php include(TEMPLATEPATH."/searchform.php"); ?>
    < /div>
    < ?php endif; ?>

< /div>

< ?php get_sidebar(); ?>

< /div>

< ?php get_footer(); ?>
    <!-- /single.php son -->

kod eklemeyi yapamıyordum o yüzden ekleyememiştim şimdi olayı çözdüm ekledim

1 ay önce #
  14. Arkadaşlar, aynı sorun benim başımada geldi. söylenenlerin hiçbirisi çözüm getirmedi. tesadüfen 'devamını oku' <---more---> özelliğini en son attığım haberde devre dışı bırakın diye bir haber okudum. sonra düzeldi. HTML kısmına girip -more- etiketini silin. bunun sebebi sanırım attığınız bir yazıdan (özellikle son yazı) kaynaklanıyor. en güzeli haberi silip yeniden güzelce kodlardan arındırıp kopyalamak.

1 ay önce #
  15. Konuda veya benzer konuda önerilenlerin yada söylenenlerin her temada işe yaraması mümkün değil, her temanın ölçüleri ve kodlarına göre ayrı çözümler gerekmekte, yapılması gereken temamızın yedeğini almadan işlem yapmamak ve devamlı kontrol etmek..

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.