WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Rastgele X Etiket?

(8 mesaj(lar))
  • 1 ay önce pat00 tarafından başlatıldı
  • pat00 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. pat00
    Üye

Arkadaşlar ben bunu aradım forumda bir kaç sonuç çıktı ve onlarda çözüm simple tag eklentisi kullanılması yazılıyordu tabi bu eklentiyi eskiden kullanıyoduk tag sistemi wordpress'e entegre olmadan önce. Neyse herhangi bir eklenti kurmadan sidebar'da rastgele 25 etiket göstermek istiyorum aradım bulamadım. Benim bulabildiğim 2 etiketi bulut şeklinde karmaşık göstermek ama sayfa yenilendiğinde hep aynı etiketler çıkıyor ve ben random değişmesini istiyorum.

1 ay önce #
  2. < ?php wp_tag_cloud('smallest=8&largest=22&number=30&orderby=count&order=RAND'); ? >

kodu ile olması gerekir, (denemedim)..

2.5 Wordpress de etiket sisteminin bulunması nedeniyle Simple Tagging eklentisinin yazarı Simple Tags'ı yazmıştır, Simple Tags ile de bu istediğinizi yapabilirsiniz..

1 ay önce #
  3. @canarkadas, ne yazık ki verdiğin kodla olmuyor. Sadece etiketlerin yerleri rastgele değişiyor. Simple Tags eklentisi ise ne yazık ki bu iş için biraz fazla, 476 KB'lik bir eklentiyi sadece rastgele gösterim için kullanmak pek iyi bir fikir olmasa gerek.
    @pat00,
    Ne yazık ki wp'nin standart wp_tag_cloud fonksiyonu ile bu dediğiniz pek mümkün değil. Özel bir fonksiyon ya da bileşen yazmak gerekiyor.

1 ay önce #
  4. @canarkadas, ne yazık ki verdiğin kodla olmuyor. Sadece etiketlerin yerleri rastgele değişiyor.

Şannşş :)..

1 ay önce #
  5. Ben de ilk gördüğümde, "aha işte bu yapıyordur" diye atladım ama deneyince olmadığını gördüm. Zaten pat00 bunu belirtmiş.
    Bayramdan sonra bunu yapan birşeyler yapmayı düşünüyorum, listeme aldım.

1 ay önce #
  6. pat00
    Üye

yakupgov demekki aynı şeyi arıyormuşuz :) aynen çok aradım taradım öyle bi kod bulamadım. bulduklarımda da aynı etiketler dönüyordu yukardıaki kod gibi. oradaki random etiketleri değil sırayı değiştiriyor maalesef. bende sırf bunun için eklenti kurmak istemiyorum zaten 15 den fazla plugin var. son umudum burasıydı =) eylultoprak da bilmiyomudur acaba =)

1 ay önce #
  7. @pat00 Malesef bilmiyorum. Yakup hocaya zaten bunu öneri olarak mail atmıştım, sağolsun oda yapacak sanırım haberini de burdan duyduk =) Ben de bekliyorum şahsen piyasada simple tag'dan başka yok ve bunun için o çok gereksiz..

1 ay önce #
  8. pat00
    Üye

tamm hocam cevap için teşekkürler, aslında entegre olması gereken birşey çok lazım olan ve çok basit bir olay neden yok anlamadım. beklemedeyim =)

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.