WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » WordPress μ

Wordpress MU ya geçmek istiyorum

(8 mesaj(lar))
  • 1 ay önce dinopis tarafından başlatıldı
  • mrdomain tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. dinopis
    Üye

Merhabalar

Şuanda wordpress kullanıyorum ve wp muya geçmek istiyorum.Wordpress mu normal wp nin desteklediği tema ve pluginleri destekliyor mu?Yani sorun çıkarmadan bir geçiş yapabilir miyim ?

Bir diğer sorum, geçiş yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim ?
    Teşekkürler...

1 ay önce #
  2. dinopis

wordpress mu bildiğimiz wordpress blog scriptinin çoklu kullanım desteği olan sürümüdür.MU (multi user) sayesinde blog hizmeti verebilrsin.

plinux buraya konuyu açmadan google'a sorsaydın 4 kat daha zamandan tasarruf ederdin :D

Bir önceki konuya verdiğin cevap şuanki sorduklarınla tezat oluştursa da ben kısaca Muyu ve özelliklerini, yakın zamanda bu tarz bir proje geliştireceğim için araştırığım kadarıyla anlatayım.

- MU Wordpress için geliştirilen neredeyse tüm temaları destekler ama ek olarak kurulan domaine ait sayfalarda farklı bir tema yapısı bulunmakta. Zaten o tema yapısına uygunda temalar mevcut. Yani alt blogların çoğunda normal wordpress teması kullanabilirsin. AMa na sayfanda farklı bir özellik içeren tema yapman gerekiyor. Yada default temayı kullanabilirsin.

- Pluginlerin çoğunu desteklememekte. Belli sayıda eklenti desteği sunmakta.

- Wordpressten Mu'ya geçiş var diye okudum ama tam detayını vermiyordu.

- Belli sayıda Mu kaynak adresi bulunmakta. Googleda Wordpress Mu yazarak ilk çıkan 5 sonuca girip detaylıca inceleyebilirsin.

- Bende bir ara çoklu blog sistemine geçmeyi düşündüm ama blog ne kadar büyürse kontrolüde o kadar zorlaşıyor. Birde alışkanlıklardan zor vargeçiliyor. Wordpress Muyu daha çok özel uygulamalar geliştirmek için kullanmak daha iyi. Bizler için tekli Wordpress sistemi istemediğimiz kadar özellik sunmakta...

- Burada yazdıklarımın hepsi doğrumu emin değilim. Çünkü bende okduğum kadarını biliyorum. Oturupbir kez kurmuşluğum yoktur.

1 ay önce #
  3. dinopis
    Üye

Bir önceki konuya verdiğin cevap şuanki sorduklarınla tezat oluştursa da

Açtığım konunun hemen altında görünce güncel olduğunu sanmıştım.Konuyu gönderdikten sonra farkettimsede geri dönüş olmadı tabi.Gereksiz oldu, pardon :S

Plugin ve tema konusunu googleda aradım ama iyi arayamadım demekki.Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Üyeler için özel bir sayfa oluşturmam gerek "mu" uygun olur diye düşünmüştüm ama karar veremedim.

1 ay önce #
  4. Eklenti ve tema hakkında çok sayıda yeterli kaynaklar bulamaman yalnış birşey değil çünkü WP-MU üzerine çok birşey yok..

Mu sayesinde üyelere özel sayfa olur mu bilmiyorum ama üyelere özel "Blog" 'lar oluşturabilirsin..

1 ay önce #
  5. Her üyeye sadece bir sayfa vermeniz gerekiyorsa bunu wordpress ve role manager eklentisi kullanarak yapmanız mümkün.

Her üye için bir sayfa oluşturusunuz ve her üyeye sadece kendi sayfasını değiştirme hakkı verebilirsiniz. Bir projemde bunu kullanmıştım.

Eklenti Adresi: http://www.im-web-gefunden.de/wordpress-plugins/role-manager/

1 ay önce #
  6. behzat
    Üye

bunun kurulumu farklı mı
    anlatabilme imkanınız var mı

1 ay önce #
  7. @behzat eklenti'den bahsediyorsanız hayır. Wordpress MU ise söz konusu kurulum normal kurulumdan biraz farklı deneyip görebilirsiniz. Anlatım yapacak biri olduğunu sanmıyorum az da olsa wordpress kurulum bilginiz varsa wordpress mu kurmak kısadır.

1 ay önce #
  8. mrdomain
    Üye

arkadaşım wordpress mu ile wordpressin pek bi ilgisi yok öncelikle burdan başlayalım. mu.wordpress.org sitesinin forumuna gidecek olursan ordaki tüm soylenenleri oku. Yoksa wordpress mu ' kurmak yönetmek tam bir işkence olur. Yinede ben azimliyim diyorsan bildiğimiz kadarı ile yardımcı olmaya çalışırız. İyi gunler.

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.