dinopis
wordpress mu bildiğimiz wordpress blog scriptinin çoklu kullanım desteği olan sürümüdür.MU (multi user) sayesinde blog hizmeti verebilrsin.
plinux buraya konuyu açmadan google'a sorsaydın 4 kat daha zamandan tasarruf ederdin :D
Bir önceki konuya verdiğin cevap şuanki sorduklarınla tezat oluştursa da ben kısaca Muyu ve özelliklerini, yakın zamanda bu tarz bir proje geliştireceğim için araştırığım kadarıyla anlatayım.
- MU Wordpress için geliştirilen neredeyse tüm temaları destekler ama ek olarak kurulan domaine ait sayfalarda farklı bir tema yapısı bulunmakta. Zaten o tema yapısına uygunda temalar mevcut. Yani alt blogların çoğunda normal wordpress teması kullanabilirsin. AMa na sayfanda farklı bir özellik içeren tema yapman gerekiyor. Yada default temayı kullanabilirsin.
- Pluginlerin çoğunu desteklememekte. Belli sayıda eklenti desteği sunmakta.
- Wordpressten Mu'ya geçiş var diye okudum ama tam detayını vermiyordu.
- Belli sayıda Mu kaynak adresi bulunmakta. Googleda Wordpress Mu yazarak ilk çıkan 5 sonuca girip detaylıca inceleyebilirsin.
- Bende bir ara çoklu blog sistemine geçmeyi düşündüm ama blog ne kadar büyürse kontrolüde o kadar zorlaşıyor. Birde alışkanlıklardan zor vargeçiliyor. Wordpress Muyu daha çok özel uygulamalar geliştirmek için kullanmak daha iyi. Bizler için tekli Wordpress sistemi istemediğimiz kadar özellik sunmakta...
- Burada yazdıklarımın hepsi doğrumu emin değilim. Çünkü bende okduğum kadarını biliyorum. Oturupbir kez kurmuşluğum yoktur.