haber.site.com, video.site.com, saglik.site.com gibi alt domainleri olan bir sitede wordpres kullanmak istiyorum. Fakat nasıl kullanacağıma karar veremdim. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
Her servis için ayrı bir wordpress mi kursam, yoksa tek wordpress kurup kategori şeklinde mi yapsam.
Eğer tek wordpress kurarsam haber, video ve sağlık diye üç kategorim olacak. Esas kategoriler ise bunların alt kategorileri olacak. Bu durum sayfa tasarımında sıkıntı çıkartabilir. Çünkü farklı içerikler olacağı için ve bende özel alanlarla çalışacağım için sorun çıkaracak.
Ayrı ayrı klasörlere 3 ayrı wordpress kurarsam 3 ayrı db olacak. Fakat bu servislerin birbirleriyle olan bağlantısı kopacak. Mesela tüm içeriklere yer bilgisi ekleyeceğim ve haber servisinde bir haber yayınlanınca o yerde bulunan sağlık verileri de gelecek. İşte bu bütünlüğü sağlamak için tek db olması lazım.
Yani ne yapacağımı bilemedim. Bu konuda fikirleriniz benim için çok önemli. Subdomainler aynı ftp'de. Yani aynı yerde farklı klasörlerde. Sunucu da benim yönetimimde. Windows sunucu.
Destek sorusu değil