yazı eklerken, başlıktaki yazıya, belli kısımlarına renk vermek istiyorum.. mümkünse arka fon rengi de vermek istiyorum.. ayrıca sanırım metin yazısı için de yazıya fon rengi veremiyoruz?
yazı eklerken, başlıktaki yazıya, belli kısımlarına renk vermek istiyorum.. mümkünse arka fon rengi de vermek istiyorum.. ayrıca sanırım metin yazısı için de yazıya fon rengi veremiyoruz?
başlıklar ve metinler için şekillendirmeler temanızın style.css dosyasından yapılır.
genellikle;
h2 satırı başlıklar içindir.
.h2 {
background-color: #FFF;
color: #000
font-size: 16px;
}
Mesela bu kod ile 16px harf büyüklüğündeki başlığı siyah yaptım ve arkasına beyaz fon ekledim. Bunu geliştirebilirsiniz.. Mesela bu şekilde fon yazıyla beraber sona erer. Kenarlarda boşluk bırakmak isterseniz:
padding: 2px;
Satırını ekleyerek 2px 'lik fon genişlemesi yapabilirsiniz...v.s.
En iyisi firefox tarayıcısında firebug eklentisini kullanmanızı öneriyorum. Bu eklentinin "inceleme" özelliği sayesinde sitenizdeki herşeye müdahale edebilirsiniz.
cevap için teşekkürler can.. ancak demek istediğim onlar değildi.. o dediklerinizi hali hazırda yapabiliyorum fakat, tüm yazıalrda geçerli olur onlar.. benim demek istediğimi aşağıdaki resimde örnekli olarak görebilirsin(iz)..

sadece belli kısımlarının rengini farklı yapmak istiyorum ben.. umarım anlatabilmişimdir..
başık yazısının arasına, renkli olmasını istediğimiz yazıyı <span></span> etiketleri arasına alırsak yapabiliyormuşuz.. şöyle örnek vermek gerekirse (yukarıdaki resimdeki gibi istersek):
bu başık <span style="color:#FF0000">denemesi</span> yazısı
bu da <span style="background-color:#000000; color:#FFFFFF">arka fon</spam> renkli yazı denemesi
gibi olacak.. html renk kodlarını bilmek gerekir bunun için tabii.. buradan da istediğiniz rengin html kodunu bulabilirsiniz: http://www.colorsontheweb.com/colorwizard.asp
Renkli yazı denemesini html editöründen yazabiliyoruz. Ama başlıklarda html kodları çalışmıyor galiba. Bir kaç fikir geldi aklıma zira ilk önce denemem lazım. Eğer sonuca ulaşırsam burada bildiririm.
Son olarak bu tarzda bir örnek var mı online olan?
Ben de başlıkları bir kaç satıra bölen bir eklenti üzerinde çalışıyorum. Böylece başlığın fakrlı satırlarını ayrı ayrı biçimlendirebileceğim.
Güzel bir şey olursa buradan paylaşırım.
satır arası için aşağıdaki etitekiti kullanabilirsin..
< br />
örnek gösteremiyorum çünkü site daha yapılıyor ve ip koruması var.. örnek ile anlatmak gerekirse
çok satırlı< br />başlık yazısı< br />denemesi
olarak girilmiş bir başık aşağıdaki sonucu verir:
çok satırlı
başlık yazısı
denemesi
/-------------------------------------
sanırım metin düzenleyicinin etiket girdi sistemi arızalı.. yukarıda ki kodları "kod" butonu ile atamaya çalıştım ancak bir türlü başarılı olamadı.. kodu göstermiyor, o harfini gösteriyor..
yukarıdaki < br /> kodundaki < işareti ile br birleşik olacak.. <br / şeklinde yani.. / dan sonra da > gelecek.. az biraz html bilgisi olan kişiler çok rahat yapar zaten..
O zaman kodları toplarsak;
<span style="color:#FF3366">çok satırlı< br /><span style="color:#FF33CC">başlık yazısı< br /><span style="color:#CC33FF">denemesi
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.