WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Bağlantılar modülünde problem

(3 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce bgunay tarafından başlatıldı
  • ali tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. k2 kullanıyorum. yan menüdeki bağlantılar modülünde problem var, modülü eklediğimde ya hiç gözükmüyor ya da altındaki diğer modülleri gizliyor sadece kendini gösteriyor, hatta footer bile görünmüyor, çoğu zaman da mysql syntax hatası veriyor. sidebar'da blogroll ile ilgili kısmın kodları şöyle:

<?php /* Links */ if ( (is_home()) and !(is_page()) and !(is_single()) and !(is_search()) and !(is_archive()) and !(is_author()) and !(is_category()) and !(is_paged()) ) { $links_list_exist = @$wpdb->get_var("SELECT link_id FROM $wpdb->links LIMIT 1"); if($links_list_exist) { ?>

<?php } } ?>

sayfada görünen hata ise şöyle:

WordPress veritabanı hatası: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '1' at line 1]
    SELECT * , IF (DATE_ADD(link_updated, INTERVAL 120 MINUTE) >= NOW(), 1,0) as recently_updated , UNIX_TIMESTAMP(link_updated) AS link_updated_f FROM wp_links LEFT JOIN wp_link2cat ON (wp_links.link_id = wp_link2cat.link_id) WHERE 1=1 AND link_visible = 'Y' AND ( category_id = 2 ) ORDER BY link_name 1C

lütfen yardımcı olun, çok müşkül durumdayım. wordpress kullanarak yerel bir gazetenin internet baskısını oluşturdum, sitenin düzgün görünmesi lazım. İlginize şimdiden teşekkürler.

1 yıl önce #
  2. 2.1.1 sürümüne yükselttim, bağlantılar modülündeki problem kısmen çözüldü gibi görünüyor, ama zaman zaman yine hata alıyorum. bu seferki hata şöyle:

WordPress veritabanı hatası: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3d4b_0.MYD' (Errcode: 17)]
    SELECT * , IF (DATE_ADD(link_updated, INTERVAL 120 MINUTE) >= NOW(), 1,0) as recently_updated , UNIX_TIMESTAMP(link_updated) AS link_updated_f FROM wp_links LEFT JOIN wp_link2cat ON (wp_links.link_id = wp_link2cat.link_id) WHERE 1=1 AND link_visible = 'Y' AND ( category_id = 2 ) ORDER BY link_name ASC

Bir de, yeni sayfa yarattığım zaman sayfanın altında yorum alanı oluşmuyor.

1 yıl önce #
  3. Sorunu sunucunuza danışmanızı öneririm. Hatanın içeriğindeki hata kodu ile yaptığım küçük bir arama sonucunda problemin kaynağında sunucu sistemin SELinux (bir güvenlik sistemi) kullanıyor olmasının yattığından bahsedilmiş. NetCraft ile baktığımda da sunucunuzun SELinux desteği olan CentOS'u (bir RedHat klonu) kullanıdığını görüyorum. Dolayısı ile sunucunuz ile iletişime geçip durumu anlatmanız yardımcı olabilir. Problemi anlayabilmeleri açısından MySQL hata takip sistemindeki şu başlığa dikkatlerini çekmenizin yararı olacaktır diye düşünüyorum.

Bir de, yeni sayfa yarattığım zaman sayfanın altında yorum alanı oluşmuyor.

Bu sorunun cevabına forumda arama yaparak ulaşabilirsiniz.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.