WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Simple Tagging Anlatımı

(38 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Limp tarafından başlatıldı
  • canarkadas tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Limp
    Üye

Merhaba;
    Simple taggings 1.5 i indirdim.Ama hangi dosyayı nereye atacağımı bilmiyorum .İngilizcem olmadığı içinde resmi sitesinden okuyamadım.Dosyanın içinde simpletagging.php ,simpletagging.admin.php ve simpletagging.type-ahead.css isminde 3 dosya var ve "wordpress 2.1 template files for default theme (kubrick)" adında bir klasör var.Hangi dosyaları nereye atacağımı bi arkadş söyliyebilrmi.Ve eklentiyi attıktan sonra ve etkinleştirdikten sonra kalacı bağlantıları güncellemek dışında herhangi bi ayar yapacakmıyım .
    Çok teşekürler...

1 yıl önce #
  2. Biraz arama yapmayı deneyebilirsiniz.

1 yıl önce #
  3. Limp
    Üye

Aslında arama yapım.Ama burdaki mesajda etiket bulutu üzerinde durulmuş. O yüzden yine cevap alamadım :(
    Benim asıl sormak istediğim şey önceki mesajımda bahseiğim o 3 dosya ve 1 klasörün içindekileri hangi dizine atıyoruz?3 tane .php uzantılı dosyayı puling dizininie attım . ama diğer klasrün içindeki dosyalar nereye gidecek ? :(

1 yıl önce #
  4. Verdiğiniz adreste kurulumu bir arkadaş anlatmış. Eğer wp-content/plugins altına .php dosyalarını yüklediyseniz ve eklentiyi etkinleştirdiyseniz eklentiniz çalışmaya başlamıştır.

Diğer klasörde varsayılan tema için örnek kodların olduğu dosyalar var.

1 yıl önce #
  5. Limp
    Üye

Cevabın için teşekürler Hasan,
    plugins içine attım .php uzantıları ve etkinleştirdim.Herhangi bir yazı yazarken tag eklemem için bölümde oluştu.Fakat eklediğim tag lar anasafyfada görünmüyor.
    temanın bulunduğu klasörde bir değişiklik veya düzenleme yapmadım.UTW deki gibi temada bir değişiklik yapmam gerekmiyormu ?
    Sorun nerden kaynaklanıyo olbilr.
    Çok Teşekürler.

1 yıl önce #
  6. Her yazının altında etiketlerin görünmesini istiyorsanız, temanıza şu kodu eklemelisiniz:

Etiketler: <?php STP_PostTags(); ?>

Diğer kodlara eklenti ana sayfasındaki Theme Integration bölümünden ulaşabilirsiniz. O bölümün Türkçesi ve bağlantılar:

* Yazının etiketleri STP_PostTags()
    * Etiket bulutu STP_Tagcloud()
    * Benzer Yazılar STP_RelatedPosts()
    * Benzer Etiketler STP_RelatedTags(), STP_RelatedTagsRemoveTags()
    * Simple tagging için daha fazla tema etiketi

1 yıl önce #
  7. Limp
    Üye

Yardımların için çok saol Hasan,
    Bir sorum daha olacaktı.
    Etiketlerin ,anasayfada bulunan her yazının altında görüntülenmesini istiyorum.Yani her yazının kendine ait etiketlerini göstermesini istiyorum.
    Bunu yapmam için Etiketler: <?php STP_PostTags(); ?> bu kodu temadaki hangi dosyaya eklelmem gerekiyor tam olarak.
    Footer e sidebar a ekledim ve çalıştıda. ama bi türlü anlattaığım yerde çıkmasını sağlıyamadım. :(
    Bide etiketler www.site.com/?tag=örnek şeklinde gözüküor bunu nasıl www.site.com/tag/örnek şekline çevirebiliriz.

1 yıl önce #
  8. Ana sayfada görünmesini istiyorsanız temanızın index.php dosyasına eklemelisiniz kodu.

Örneğin, ana sayfanızda her yazının altında/yanında yazı ile ilgili diğer bilgiler vardır, o yazıya ait kaç yorum olduğu gibi. Ve siz de etiketlerin onun yanında olmasını istiyorsunuz, diyelim ki.

index.php dosyasından o kısmı bulun, ve yanına etiketler için gerekli kodu ekleyin.
    Eğer etiketlerin ana sayfa dışında yazı sayfasında da görünmesini istiyorsanız, temanızdaki single.php dosyasına eklemelisiniz kodu.

Etiketlerin kalıcı bağlantılarını ayarlamak içinse Simple Tagging Tercihler bölümünde "Tag search base:" kısmına tag ya da etiket gibi bir değer girmeniz gerekiyor.

Kolay gelsin.

1 yıl önce #
  9. Limp
    Üye

Hasan yardımların için çok teşekürler.Yaptım sonunda (:
    Ayrıca UTW den çok dah güzel ve sorunsuz geldi.Diğer arkadaşlarada tavsiye ederim.

1 yıl önce #
  10. Rica ederim, konuyu "çözülmüş" olarak işaretliyorum o halde; kolay gelsin.

1 yıl önce #
  11. Limp
    Üye

Evet başta sormuş olduğum sorun çözümlendi .
    ama küçük bi sorun daha var. Bunun için konu açmak istemedim.
    siteadı.com/etiket/örnek şeklinde çıkmıyordu.Bende options tan permalinkse girdim.
    Common options: adı altındaki Custom, specify below e tik koyarak şunu yazdım www.siteadı.com/etiket/ ve güncelledim .
    Bunu yaptıktan sonra etiketler çok güzel bir şekilde çalıştı.Hatta Türkçe karekter sorunuda çözüldü..
    Ama (: bu seferde anasayfadaki başlıklar şu şekilde oldu -->
    http://www.siteadı.com/http://siteadı.com/etiket
    Ve dolayısıylada konu başlıklarına tıklandığında sayfa bulunamadı hatası aldım
    Yani etiket olunca başlık olmuyor başlık oluncada etiket olmuyor. :(
    permalinks te bi hata yaptığım kesin ama nasıl?
    Dediğiniz yöntemide denedim (tag optiondan tag seach base ye etiket yazdım ve permalinkleri güncelledim ama olmadı..)
    ancak kurcalıyarak az önce dediğim şekile getirebildim :)
    Yardım ve özveriniz için tekrar tekrar teşekürler.

1 yıl önce #
  12. www.siteadi.com/etiket/ yerine /etiket yazın yönetim panelinde.

1 yıl önce #
  13. Limp
    Üye

Hasan sayende yaptım bu işi.Benim için çok önemliydi bayağı uğraşmıştım yapmak için.
    Özverin ve yardımların için tekrardan çok teşekürler...

1 yıl önce #
  14. Yani etiket olunca başlık olmuyor başlık oluncada etiket olmuyor. :(

bende bu hatayı aldım gerisi düzgün çalıştı ama bu hatayı alıyorum sayfa bulunamadı demiyorda sadece banner çıkıyor üstte okadar demişsiniz yönetim panelinden değiştirin diye ama neresinden değişştiricez bide onu yazarsanız çok sevinirim

bir sorum daha olucak etiketler görünüyor ama etiketler : diye oluyor yanındada etiketlerim düzgün çıkyıor oysaki ben sosyomattaki gibi bulut istiyorum vede son yyorum yapılan veya bakılan etiketler çıksın yada öyle rasgele bu iki sorunun cevabını alabilirsem çok mutlu olurum teşekkürler

1 yıl önce #
  15. Limp
    Üye

Yönetim paneline girdikten sonra " tercihler" e girin ve ordan kalıcı bağlantılara gelin.ordan tarih ve isim temelli kısmını seçin ve güncelleyin.Altta bulunan isteğe bağlı kısmına hiç dokunmayın.
    Ben bu işlerden pek anlamadığım için size kendi ayarlarımı söyledim ;)
    Etiket bulutu için bende senin aradığın şeyi arıyorum ama bulamadım
    blog.wolkanca.com daki gibi bir etiket bulutu arıyorum.
    Burdan tekrar sesleniyorum :D wolkancadaki şekilde etiket bulutunu nasıl yapacağız

Son yorumlara gelince:bunun simple taggingle alakası yok. bunun için Get Recent Comments adlı eklentiyi yükleyin.
    Hoşçakalın.

1 yıl önce #
  16. ben yaptım etiket bulutu çıkyıor yalnız bulut tablo içinde çıkmıyor ben tablo içinde istiyorum onu nasıl yapabilirim acaba

1 yıl önce #
  17. Hasan öncelikle bilgiler için teşekkürler. Ama bu eklentinin admin panelindeki bölümü Türkçe'ye çevirebilirmisin?
    Ya da çevirebilecek bir arkadaş var mı? Ya da çevrilmişi var ben mi bilmiyorum?
    Lütfen aydınlatın beni.

1 yıl önce #
  18. Şuan kullanıyorum ama bildiğim ingizlice kadarı ile sınırlı kullanıyorum. Belki daha güzel özellikleri olabilir. Ama ben bunu bilmiyorum.
    Ama tag yönetim paneli Türkçe olsaydı, bütün özelliklerin ne işe yaradıklarını görebilecektim.

1 yıl önce #
  19. Eklentinin Türkçe sürümü benim bildiğim yok şu an, çeviren bir arkadaş olursa burada paylaşır mutlaka.

1 yıl önce #
  20. Yeni sürümle birlikte Türkçe'ye çevrildi nihayet. Şimdiki sorunum ise bu eklentinin blogum.com/eklentiler şeklinde bir sayfa açtıktan sonra burada eklentileri yayınlamak istiyorum fakat olmuyor.
    Ne yapmam lazım?
    Yeni bir sayfa oluştur diyorum sonra bu kodu koyuyorum (< ?php STP_PostTags();?>) sonrada yayınla diyorum. cıks olmuyor.

1 yıl önce #
  21. Warning: implode() [function.implode]: Bad arguments. in kontrol panelde yaz bölümünde etiket menü üstünde bu hatayı veriyor eklenti

9 ay önce #
  22. ayrıca temdada üst kısımda WordPress veritabanı hatası veriyor acaba yine windows sunucu engelinemi takıldık :)

9 ay önce #
  23. Olabilir :)

Şöyle bir şeyler buldum bir kaç eklentide bunu yapıyormuş ama hata bu kadar olmaması lazım hatanın kalanında sayfa numarası falan vermiyor mu?

Eklentileri bi etkinsizleştir ve 1.7 sürümünü kullan.

2.3.x sürümde bunu kullanamayacağını biliyorsundur dimi.

9 ay önce #
  24. ""2.3.x sürümde bunu kullanamayacağını biliyorsundur dimi."" bilmiyordum :)
    sanırım yine utw kullanmak gerekecek wp uymadı

9 ay önce #
  25. 2.3 üzerinde etiket sistemi var yaaaaaaaaaaaaaaaaaa

:) bağırma değil şaşırma efekti yaaaaaaaaa :)

9 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.