WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Benzer yazılar eklentisi hatası

(16 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce SahiNET tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş

Etiketler:

1. SahiNET
    Üye

Arkadaşlar Öncelikle iyi çalışmalar..

Uğraştım uğraştım bi türlü yapamadım.. En iyisi konu açiyim dedim :)

Şöyle bi hata veriyor..

WordPress veritabanı hatası: [The used table type doesn't support FULLTEXT indexes]
    SELECT ID, post_title, post_content,MATCH (post_name, post_content) AGAINST ('snap denemesi') AS score FROM wp_posts WHERE MATCH (post_name, post_content) AGAINST ('snap denemesi') AND post_date <= '2007-02-27 01:14:15' AND (post_status IN ( 'publish', 'static' ) && ID != '4') AND post_password ='' ORDER BY score DESC LIMIT 5

Benioku.txt dosyasını okudum okudum ama bişey anlamadım. Bana güzel bir şekilde anlatacak olanınız varmı ?

İyi çalışmalar.. Teşekkürler...

1 yıl önce #
  2. Arkadaşlar yeni konu açmayayım dedim önce atama yaptım çözülmemiş olarak bana en yakın sorunlu konuyu buldum burada sorunumu dile getirmek istedim. Benzer yazılar eklentisini kurdum, etkinleştirdim hata verdi. "Beni Oku" sayfasındakileri okudum ancak aşağıdaki maddenin nasıl yapılacağını bilemiyorum.

b) Tam metin indeksi otomatik oluşturma başarısız olursa, elle oluşturmanız gerekir.
    Üzülmeyin, çok zor değil. Veritabanınızı phpMySQLadmin kullanarak açın ve aşağıdaki
    komutu çalıştırın (kopyala & yapıştır):

ALTER TABLE

_
    ADD FULLTEXT
    s
    (

s
    ,

s

)

Not: Farklı bir önek kullanıyorsanız wp_posts'u değiştirmeniz gerekebilir,
    aynı veritabanına birden fazla WordPress kurulumu yaptıysanız.

Veritabanını phpMySQLadmin kullanarak açmak ne demek..? Benim PHP hakkında bilgim çok kısıtlı..! Ben veritabanını sadece "CPANEL" kullanarak açabiliyorum. Diğer easy PHP gibi programlar kullanmıyorum. Yukarıdaki "B" maddesini nasıl uygulayabileceğimi açıkça anlatabilir misiniz? Teşekkürler.

10 ay önce #
  3. hazır scripti çalıştırmayı deneyince bende de şöyle bir hata verdi:

4. Üzgünüm, en az 8. seviye kullanıcı olmanız gerekiyor.
  5. 8. seviye kullanıcı nedir?

10 ay önce #
  • canarkadas
    Editör

@skyquakes

Siz Wordpressde mi denediniz ?

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

elbette , worpress 2.3.1 kendi hostumda. wordpress.com u kastettiysen, orda değil.

10 ay önce #
  • canarkadas
    Editör

Sizin yaşadığınız hata ile ilgili bilgim yok ama isterseniz Buradan benim kullandığım Contextual Related Posts eklentisini indirebilir, sadece etkinleştirerek,

<9php do_action('related2', $post->ID); 9> (9 lar ? olacak)

kodunu da tema dosyanıza ekledikten sonra benzer yazıları sitenizde görüntüleyebilirsiniz.

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

dediğin eklentiyi de denedim ancak çalıştıramadım herhalde. asp kullanıyordum daha önce, php kullanmaya yeni yeni başladım. o yüzden epey geri sayılabilirim.

eklentiyi yükledim etkinleştirdim ancak şu aşamada:

Run related_upgrade.php from a browser. It should say it was successful

herhangi bir yanıt alamadım. boş sayfa açıldı. dediğin kodu da index.php de yorumların olduğu yerin hemen altına ekledim ama görünen birşey yok. sendeki kod örneğini verebilirsen sevinirim

10 ay önce #
  • canarkadas
    Editör

Single.php'ye ekleyeceksiniz, burada benim single.php'mi ve yerleşimi ile birlikte gerekli kodu # ' # arasında görebilirsiniz.

Düzenleme:
    Eklentinin sizin indirdiğiniz sürümünde yer alan upgrade.php'yi bir kez tarayıcınızda çağırdığınızda sitenizdeki yazıları eklentiye tanıtmış oluyorsunuz sanıyorum, bende eski sürüm var bu upgrade.php içinde yoktu.

Buradan benim kullandığım sürümünü indirebilirsiniz.

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

orjinal readme dosyasında Loop döngüsü ile kullanılmalı ve şu satır eklenmeli diyor:

<9php if (preg_match("/related/i",get_settings('active_plugins')) && $single) echo related($post->post_title); 9>

. herhalde o sebepten çalışmadı bende. wordpress hakkında da yeterli bilgiye sahip değilim henüz.

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, biraz daha araştırıp yeterli bilgi edindikten sonra tekrar uğraşırım. php de az çok aspye benziyor gibi, çözerim herhalde.

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

peki biraz daha uğraşalım, verdiğin eklentiyi denedim çalışıyor galiba ancak şöyle bir hatanın altında

WordPress veritabanı hatası: [Unknown column 'id' in 'where clause']

SELECT ID,post_title,post_content,post_excerpt,post_date, MATCH(post_title,post_content) AGAINST ('Makale Başlığı') AS score FROM wp_posts WHERE MATCH (post_title,post_content) AGAINST ('Makale Başlığı') and post_status = 'publish' and id <> 5 LIMIT 0,5

Related Posts from the Past:
    No results.

acaba, ilgili yazı olmayınca mı veriyor bu hatayı diye düşünerek benzer başlıkta bir yazı daha ekledim ancak aynı hata.

10 ay önce #
  • canarkadas
    Editör

SELECT ID,post_title,post_content,post_excerpt,post_date, MATCH(post_title,post_content) AGAINST ('Makale Başlığı') AS score FROM wp_posts WHERE MATCH (post_title,post_content) AGAINST ('Makale Başlığı') and post_status = 'publish' and id <> 5 LIMIT 0,5

Related Posts from the Past:
    No results.

Tek ihtimal kaldı, temanızla veya içerdiği bir kod/scriptle uyumlu olmayabilir, başka temalarda da deneyin, size de ilettiğim kendi kullandığım sürüm sorunsuz çalışıyor.

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

şimdilik vazgeçtim bu eklentiden, fazla vaktimi aldı :)

10 ay önce #
  • eylultoprak
    Editör

DivShare File - related.rar

2.3.1 'de deneme şansım olmadı ama benzer yazılar için 2.3.1 'de etiket sistemi ile yapabilen bir eklenti var..

Ayrıca;

http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/2996?replies=11#post-15166
    http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/3321?replies=13#post-17067

Okuduklarınızda bir düzenlemeden bahsedecek o düzenlemeyi yazının en başındaki dosyada ben yaptım

Temaya eklenecek kod ise

< ?php do_action('related2', $post->ID); ?>

< işaretinin sağındaki boşluğu silmeden kod çalışmaz.

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

bir de bunu deneyelim, haydi bismillah..

de bu canarkadas'ın verdiği eklenti zaten ve yukardaki hata aynen tekrar ediyor. ben yoruldum siz yorulmayın arkadaşlar, sağolun varolun, mola veriyorum :)

10 ay önce #
  • SkyQuakes
    Üye

Wordpress ana sitesinde şu eklentiyi buldum ve sorunsuz çalışıyor. benzer yazının eklenme tarihi ve yazıya yapılan yorum sasyısını da gösteriyor. kısmen bir türkçe çevirisi de var. isteyen olursa tamamen çeviririm

http://downloads.wordpress.org/plugin/wordpress-23-related-posts-plugin.zip

10 ay önce #
  • eylultoprak
    Editör

2.3.1 'de etiket sistemi ile yapabilen bir eklenti var..

İşte o budur !

10 ay önce #

• Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.