WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Gallery2 ve wordpress entegrasyonu albüm görüntüleme

(9 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Kirkk tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Kirkk
    Üye

Arkadaşlar kurulu olan wordpress üstüne ilk gallery2 yi kurdum daha sonra WPG2 adlı eklentiyi kurdum gallery i entegre etmesi için, uzun kurulum ardından başarıyla gerçekleşen bir çalışmanın ardından bir takım şeyleri yapamadığımın farkına vardım.
    Daha doğrusu WPG2 nin siteme alışamadım.
    Üst tarafta "Fotoğraflar" adında bir sayfa oluşturup ;
    bu sayfaya basıldığında wordpress in header ve footer ı kalmak şartıyla aradaki bölgeye gallery2 den albümleri göstermesini ve albüme tıklıyınca içinde ki resimleri göstermesini istiyorum , yani yapmaya çalışıyorum. Tabi bunun için wordpress in side bar ını gallery2 yi çağırırken kaldırmalıyız.
    Umarım sorunumu anlatabimişimdir.
    Yardımlarınız için teşekkürler...

Hatam varsa affola, hiç uyumadan ikinci gününde sonlarına geliyorum yavaş yavaş...

1 yıl önce #
  2. Kirkk
    Üye

Arkadaşlar şu yolu kullanarak gallery2 yi wordpress e entegre etmek için yapılmış WPG2 plug ini kullanabiliyorsunuz

http://sitenizinadi.com/wp-gallery2.php

Fakat sorun şu ki üstte verdiğim link wordpress varsayılan teması ile tam oturmuş şekilde çalışıyor ama farklı bir tema kullandığınız zaman, mesela ben buggy theme kullanıyorum. Wordpress admin sayfasında WPG2 eklentisi için ayarlar var , bu ayarlar altına yerleştirilmiş sayfa için genişlik ayarı var ve bu ayar 738px le ayarlı. Normalde bunu değiştirdiğiniz zaman yerleştirilmiş sayfanında genişliğinin değişmesi lazım. ( "embeded page" olarak geçiyor) Ki değişiyorda aslında ama yukarıda da bahsettiğim gibi buggy theme kullanırken değişmiyor.

Acaba bu konu hakkında bilgisi olan bir arkadaş varsa bana yardımcı olabilir mi ?

Şimdiden Teşekkürler
    Barbaros Alp

1 yıl önce #
  3. Şunu kastediyorsunuz sanırım, ayrıntılı bilgim yok ama eklenti sayfasından eklentiye uyumlu hale getirilen temaların adresine ulaştım.

1 yıl önce #
  4. Kirkk
    Üye

Hasan kardeşim yardımın için çok sağol ama 3 gündür o sayfalarla uğraşıyorum zaten, ilk gönderdiğin sayfada bir de resmi forumları var adamların. Orayada yazdım bir sürü ama bilmiyorum bakalım cevap kaç gün içinde gelecek.

Sorunumu çözer çözmez buraya yazarım, kesin bir kaç arkadaşın işine yarar çünkü.

Teşekkürler...

1 yıl önce #
  5. Tamam, o halde; kolay gelsin.

1 yıl önce #
  6. topakli
    Üye

slm..
    bu eklentinin türkçesini bulabilirmiyiz..

birde ben wp temasınıniçine gömünce gallery anasaygası küçüldü..
    menü ve yazılar neredeise kayboldu sadece çizgi şeklinde..

1 ay önce #
  7. Sanırım bu bir eklenti değil script, siz nereden kurdunuz, adresi - bilgileri niye yazmıyorsunuz..........:)..

1 ay önce #
  8. topakli
    Üye

slm..
    http://wpg2.galleryembedded.com
    adresindeki eklentiyi kurdum.
    wordpress ile gallery2 entegresi sağlıyor.hemde wordpres temasının içine gömebiliyoruz.

1 ay önce #
  9. Bahsedilen eklenti pek sağlıklı değil başka galeri eklentileri denemenizde fayda var. Hiç biri gallery2 gibi olmasada malesef wordpress entegresinde sorunlar çıkartıyor. Ayrıca aradığınız tüm bilgi belirttiğiniz adresste ve hatta tema integrasonlarıda..

1 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.