WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Eklentiler hakkında

(5 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce mustafaozdinc tarafından başlatıldı
  • mustafaozdinc tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. merhaba ben mustafa,
    worldpress'le bir blog açtım ve bazı eklentileri indirdim ama hiç birini arayüzde göremiyorum. yani çalışmıyor. eklentileriyükledikten sonra başka bir işlem yapmaya gerek var mı? varsa bunları nerden öğrenebilirim? forumlarda yeterli eğitici bilgiye ulaşamadım. teşekkürler...
    sitem: www.ravzam.org

1 yıl önce #
  2. Merhaba,

Öncelikle WordPress'e yeni başlayanlar için hazırladığımız WordPress Rehberi'ni indirip okuyun; rehberi okursanız bu konuda ve WordPress hakkında birçok konuda merak ettiklerinizi öğrenebilirsiniz.

Eklentiler konusunda, bazı eklentiler için eklenti dosyasını wp-content/plugins dosyasına atıp yönetim panelinden etkinleştirmek yeterken bazıları için temanıza kod eklemeniz gerekiyor. Her eklentinin kurulumu hakkında bilgiye eklenti ana sayfasından veya bazı eklentilerin yanında gelen readme (benioku) dosyalarından ulaşabilirsiniz. (Ayrıca bkz. Türkçe eklentiler)

Bir eklentinin kurulum ve kullanımı hakkında sorun yaşarsanız önce forumda arama yapabilirsiniz, eğer o eklenti hakkında tartışma yapılmamışsa yeni bir konu açarak sorununuzu dile getirebilirsiniz.

Kolay gelsin.

1 yıl önce #
  3. hasan bey, Worldpress rehberini bulamadım, hakkındaki yazıyı okudum ama dosya indirme linki yok...
    benim sitemde:
    Sayfa Sayac (Page & Pages read counter)
    ShiftThis Sayfa Sıralama
    Yan Menü Bileşenleri
    del.icio.us bileşeni
    Akismet
    Google Arama Bileşeni

bileşenleri var, ama hiç birisini kullanamadım nedense...
    readme dosyaları da hep ingilizce...
    aslında bazı eklentiler için verilen kodlar var mesela:

Web sayfanızın <head> </head> kodları arasına <script type="text/javascript" src="swfir.js"></script> şeklinde tanımlamayı ekleyin.

diye bir yazı var diyelim, bu kod hangi klasörün içindeki hangi sayfaya girilecek? biraz daha açıklayıcı olsa çok güzel bir sistem...
    ilginize teşekkür ederim...

1 yıl önce #
  4. Biraz dikkatli araştırmanızı tavsiye ederim.
    http://www.wordpress-tr.com/indir/rehberler

Bu sayfada WordPress Rehberi yazan yerin sonunda devamı yazıyor, oraya tıklayınca yazının tamamını okuyup dosyayı indirebilirsiniz.

Dediğim gibi rehberde birçok bilgi var, ve forumda arama yapmayı, biraz araştırma yapmayı deneyin. WordPress konusunda Türkçe ve İngilizce birçok belge var. Eğer araştırma yapmayı ve belge okumayı sevmiyorsanız WordPress zor gelir size.

1 yıl önce #
  5. az önce "devamı" ndan sonra başka bir sayfa çıkıyordu, şimdi buldum ve indirdim... teşekkürler

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.