WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Edebiyat sitemizin çeşitli sorunları

(4 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce tulkas tarafından başlatıldı
  • ali tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Selamlar,

www.fantasturk.com adresinde yayımlanan bir edebiyat sitemiz var. Uzun süredir yaşamını sürdürüyor, son bir senedir kapalıydı. Şimdilerde wordpress kullanarak tekrar açmayı düşünüyoruz. Test aşamasındayız ve de çeşitli soru işaretleri kafamızda yer ediyor.

Sizce bir edebiyat sitesi için wordpress uygun mudur? Tamam belki ilk 10 yazıda hoş olabilir;ancak bu yazı sayısı 50, 100 ve daha fazla olduğu zamanda yazılara erişim kolay olur mu, yazarlar iyi bir geri dönüşüm elde edebilirler mi?

Bunun haricinde sitenin kişiselleştirilmesi mümkün olabilir mi?

Aşağıdaki sorunlara, çok çok az bilgi sahibi olduğumu da göz önünde bulundurarak cevap verebilirseniz çok sevineceğim.

Kategori bölümü:

Bir kategoriye pek çok alt kategori açıldıktan sonra, sağ tarafta bu kategoriler harf sırasına göre diziliyorlar. Bunu Ana kategori üstte, bağlı kategoriler altta olmak üzere nasıl düzeltebiliriz?

Haberler:

Haberlerin sıradan bir yazı gibi yayınlanmasının yerine sağ tarafta bir kutu içerisinde yayınlanma olasılığı var mıdır? Eklenen hikayenin veya denemenin direk görülmesi hoş fakat bir haberin hikayeymişcesine en tepede bulunması istediğimiz bir şey değil.

Bir bölümün ana tarafta değil de başka bir yerde bulunması mümkün müdür?
    Biraz açacak olursam, bir hikaye yazmak uzun zaman alan bir olay, fakat bir kitap incelemesi bir günde ortaya çıkabilecek bir şey. Mesela hikayeler şu an görüldüğü gibi eklenince solda görülse, fakat kitap incelemeleri sayfanın altında başka bir yerde görülse, böyle bir şey mümkün müdür?

Reklam için kolayca bannerin eklenip çıkarılabileceğin bir eklenti var mıdır?

Eklenen yazıda yazarın ismini nasıl gösterebilirim? x ekledi diye...

Son olarak üye sayfası oluşturmak, bu sayfada yayınlamış olduğu yazıları göstermek, kendi hakkında bilgi vermesi, resmini eklemesi vs. mümkün müdür?

Çok soru sorduğumun farkındayım. Yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler.

1 yıl önce #
  2. Bu sorulara buradan elbet sağlıklı yanıtlar alacaksınızdır ama bana kalırsa size wordpress yerine cms/portal yazılımı gerekmekte. Mesela Joomla. Türkçe dil desteği, anlatımlar ve bol eklenti gibi artılarıyla sizi wordpress'e göre daha fazla tatmin edecektir. (amacınız bakımından)

Demo olarak görmek/kullanmak için:

3. http://www.opensourcecms.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2097
  4. Joomla ile ilgili faydalı bir Türk forum sitesi:

5. http://www.mjturkiye.net/
1 yıl önce #
  • tulkas
    Üye

Joomla'yı biliyorum, fakat kurmayı denediğimde zaman zaman türkçe karakte hatası ile karşılatığım oldu. Dediğim gibi temel düzeyde bilgim var ve cesaret edemiyorum açıkçası joomlya'ya. Ayrıca tasarım konusunda da (hazır olanlardan bahsediyorum) çok başarılı bulmadım. Belki bizim sunucumuzdan kaynaklanıyordur bilemiyorum ama biraz da yavaş gibi geldi. Yine de tekrardan inceleyeceğim teşekkür ediyorum yorumunuz için.

1 yıl önce #
  • ali
    rtfm!

Sorduğunuz sorularla belirttiğiniz ihtiyaçlarınızın hepsini WordPress ile elde etmeniz mümkün, fakat çok çok az tecrübesi olan birisi için pek kolay olmayacaktır. Amacım gözünüzü korkutmak değil, sadece belirli bir alışma/öğrenme süreci yaşamak zorunda kalacağınızı vurgulamak istiyorum :)

1 yıl önce #

• Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.