WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Blogun arama motorlarında görünmesi için

(17 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce seyahat tarafından başlatıldı
  • sekopeko tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. seyahat
    Üye

http://www.seyahatblog.com/ arama motorlarında daha cok gorunmesi için ne yapmalıyım. yahoya ekledim ama bir turlu cıkmıyor.Ve bu tema bu konuya gitmişmi sizce fikirlerinizi bekliyorum.

1 yıl önce #
  2. Arama motorlarında ilk sıralarda çıkabilmek için SEO ayarlarını tam yapmak gerekmektedir. Bu konuda ingilizce makale olarak Webmaster Tools & SEO Tools taviye edebilirim.

Bu tema gitmiş diyemem, seyahat ile ilgili tema oluşturmayı düşünüyorsan biraz daha açık renkler turuncu ve mavi tonları içeren bir tema tavsiye edebilirim.

1 yıl önce #
  3. ben dmoz a kaydettim oraya deneyin gerçi yeni eklemele ryapılıyor mu bilemem ama ben eski adresimi güncelleme linkinden güncelledim çıkıyor nispeten.

1 yıl önce #
  4. Google Sitemaps eklentisini kullanın, blogunuzu güncel ve orjinal (kopya yazılardan oluşmayan) olmasını sağlayın. Zamanla hakettiği yere gelecektir.

1 yıl önce #
  5. seyahat
    Üye

robots.txt dosyası olusturmamiz gerekiyormus daha googlen bizi goreilmesi için bunu nasıl yapmalıyızki google bizi daha iyi gorebilsin.

1 yıl önce #
  6. bak bunun hazırlanması gerektigini bende biliyorum genare sen bir zahmet anlatsan bu google optimizasyonlarının türkçe diline uyarlanmış halini . zahmet olmazsa . teşekkürler şimdiden. ben kendi sitemi dmoza kaydetmiştim ama bu ayarlamalarla ilgili hiç bir şey yapmadım.

1 yıl önce #
  7. seyahat
    Üye

arastırıyorum googledan ingilizcem çok iyi değil işte gorunmemesi istediğimiz sayfalar filan diyor onu anlayamadım tamamlayınca koyacağim buraya

1 yıl önce #
  8. seyahat
    Üye

kodu aldiğim adres burada kodların acıklamalarınıda en kısa zamanda yazacağim. çok yoğun olduğum için cevap veremedim.php kod bilgisi ust duzel olanlarda bu koda birseyler katarlarsa daha iyi olur. http://codex.wordpress.org/Search_Engine_Optimization_for_Wordpress#Robots.txt_Optimization

User-agent: *
    # disallow files in /cgi-bin
    Disallow: /cgi-bin/
    Disallow: /comments/
    Disallow: /z/j/
    Disallow: /z/c/

# disallow all files ending in .php
    Disallow: /*.php$
    Disallow: /*.js$
    Disallow: /*.inc$
    Disallow: /*.css$
    Disallow: /*.txt$

#disallow all files in /wp- directorys
    Disallow: /wp-*/

# disallow all files with ? in url
    Disallow: /*?

# disallow any files that are stats related
    Disallow: /stats*

Disallow: /about/legal-notice/
    Disallow: /about/copyright-policy/
    Disallow: /about/terms-and-conditions/
    Disallow: /about/feed/
    Disallow: /about/trackback/

Disallow: /contact/
    Disallow: /tag
    Disallow: /docs*
    Disallow: /manual*
    Disallow: /category/uncategorized*

1 yıl önce #
  9. wolkanca
    Üye

Basit ve hızlı yol: popüler bir site veya blog'a bağlantınızı koyun. mesela amarat blougnda senin bloguna link verişrse google hemen görecektir :)

bide fazla acele etmeyin eger icerik GenaroFlores dediği gibi özgünse örümcekler mutlaka gelecektir.

1 yıl önce #
  10. seyahat
    Üye

evet aslında wolkanca arkadaşımızın dediği çok doğru katılıyorum blogun amacı zaten paylaşım. Ama eklemeler genelde karşilikli oluyor.

1 yıl önce #
  11. Ben açıkçası Google için ekstra hiç bir zahmete girmedim ama içeriğin özgün olması kesinlikle çok etkiliyor. Bu sonucu bizzat kendi sitemde gördüm. Ama şöyle de bir durum var. Popüler bir "keyword" için hemen iyi sonuçlar alma ümidinde olmasanız iyi edersiniz. Örneğin seyahat kelimesini arattığınızda google da sitenizin ön sıralarda görünmesi için sitenizin Pagerank değerinin büyük olması önemli. Bunu artırmak için de wolkanca nın dediği popüler linkleri sitenize eklemek küçük bir başlangıç olabilir.

1 yıl önce #
  12. Acemi Blogcu ilk yazmaya başladığı zamanlarda bununla ilgili ayrıntılı bir rehber hazırlamıştı... Kendisine teşekkürü bir borç bilirim. Onu okuyana kadar bu konuyla ilgili hiçbir bilgim yoktu... Ordaki tüm adımları dikkatle uyguladım... Ve blogum kısa sürede listelenmeye başladı...
    Şimdi zırt pırt karşıma çıkıyor sinir oluyorum ((:
    Bu arada tarih ve isim temelli kalıcı bağlantı kullanmak da çok iyi bir başlangıç...

1 yıl önce #
  13. bu robots.txt dosyasını kullanabilirmiyiz?

1 yıl önce #
  14. robots.txt dosyasını hazırlamasınızda olur ama onun hazırlamanın nedeni şudur..

örümcekler orayı indexlemesin..

ama şöylede bir şey var.. bu dosya gizli bilgileriniz görüntülemek isteyen ziyaretçilere bilgi olur.. ;)

zaten bildiğim kadarı ile link'i olmayan şeyi örümcekler indexlemez..
    aksini idda edenlerde var tabi.

bu arada iyi bir sunucudan alırsanız eğer host'u.. zaten örümcekler hemen gelir yakanıza yapışır.

benim siteme en az iki defa geliyorlar.. günde.

host aldığım yer çünkü sitelerin adreslerini yayınlıyor sayfasında

1 yıl önce #
  15. Dmoz.org 'a başvuru yap oraya eklenirsen googlede cıkarsın.

1 yıl önce #
  16. sitemi çok önceleri dmoza kaydetmiştim o zaman msn spacesede idi kaydetmişlerdi dmoza.domain alınca değişiklik talebinde bulundum ilk ay sorun olmasına karşın sonraları sorun gitti.şimdi yazdıgım bir yazı iki gün sonra googleda ögzüküyor. bunun denemesinide yaptım.
    googleda arattım neyi ?
    "meclise sadakat şerefimizdir" kimse yoktu daha sonra yazı yazdım , takip etmeye başladım. ertesi gün çıkmadı yazıyı yazdıktan sonraki günden sonraki gün yazı googlea gelmişti.
    wolkanca teşekkürler ":swh"

1 yıl önce #
  17. robots.txt dosyasını oluşturduktan sonra meta kısmında tanıtmayı unutmayın ;)

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.