WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Videolarınızı kendi flash oynatıcınızla yayınlayın!

(36 posts)
  • 1 yıl önce talash tarafından başlatıldı
  • chutluck13 tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. wordtube1.jpg
    Artık sitenize video yada müzik eklerken Youtube ve benzeri portalları kullanmak zorunda değilsiniz. Kendi flash video oynatıcısını kullanmak isteyenler buraya bir baksın. Gerekli kodları ekleyerek yönetim panelini kendi panelinize entegre edebiliyorsunuz. Pikniktube bu sistem ile oluşturulmuş, yani bedavaya getirilmiş. En işe yararıda Wordpress blogları için oluşturulmuş Wordtube. Eklenti olarak yüklenen wordtube ile yönetim panelinde istediğiniz medya dosyasını yazılarınıza ekleyebiliyorsunuz. Birden çok medya dosyasını playlist ile listeleyip istenilen dosyanın veya rastgele oynatılmasını sağlayabilirsiniz. Widgets kullanıyorsanız sidebar'a bir müzik kutusu dahi ekleyebilirsiniz. Oldukça kullanışlı ve herhangi bir yerinde reklam veya logo bulunmuyor. Ayrıca oynatıcının boyutunu, rengini, kendiliğinden başlayıp başlamayacağını gibi özellikleride ayarlayabilirsiniz. Wordtube'nin türkçesini burdan indirebilirsiniz.

Tarih: 1 yıl #
  2. Bu uygulamada videoları kendi sunucumuzda mı bulunduruyoruz? Yani youtube flv linklerini oynatır mı ?

3. mükemmel bir şey... ismini duyuyordum ama nedir ne değildir bilmiyordum...
    *video-mp3 ve diğer desteklediği uzantıdaki dosyalar, kendi web alanınıza yükleniyor. bw sorunu olabilir. ama iyi optimize edilmiş flv dosyası oluşturup kullanırsak sorun olacağını sanmıyorum...

4. Ya da youtube veya google video flv'lerinin yollarını veren siteler var oradan da çalıştırabilirsiniz...

5. nasıl çalıştırabiliriz onuda anlatır mısın?
    sadece upload yeri var link yazılacak nokta ben göremedim..

6. Fuuk, hangi siteler onlar? Yani google ve youtube uzantılı .flv dosyaları veren siteleri kast ediyorum? Paylaşırsan sevinirim...

7. selam,
    arkadaslar bu video oynatıcısını siteye nasıl kuracagımızıda anlatsanız cok ii olur. Yönlendirdiginiz siteler ingilizce anlamak zor hemde cok zor.
    ingilizce sitelerden anladıgım kadarını yaptım smartFTP kullanarak kopyaladım ama sitemde göremedim

8. wordtube dosyasını indireceksin ve içersinde readme dosyası var. basit bir ingilizce ile yazılmış. Ama ben yinede açıklayayım:

1 wordtube eklentisini indir ve zipten çıkart. (türkçe dil dosyasıda aynı adreste mevcut.)
    2 http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_Media_Player adresindeki media player dosyasını indir. İndirilen bu dosyanın içersinde yer alan mediaplayer.swf isimli dosyayı al ve wordtube klasörü içine kopyala.
    3 wordtube klasörünü wp-content/plugins/ dizini içersine gönder.
    4 Etkinleştir.
    5 Admin panelinden Yönetim Seçeneğinden Wordtube ayarlarını yap.
    6 Yönet kısmından Media merkez sekmesi altında flv- mp3 ve diğer formatlarda verileri verileri yüklemek için alan var.
    7 Ayrıca widget'e otomatik ekleniyor. İstediğin video yada şarkıyı widget'e ekleyebilirsiniz.

9. http://javimoya.com/blog/youtube_en.php

buradan direk link veriyor flv dosyalarına...

10. Fuuk kardeş, malesef aradım da bulamadım orada. Ayrıntılı anlatırsan sevinirim. Önceden teşekkürler...

11. Fuuk, o linki eklentide nereye yazacağız. ben öyle bir yer bulamadım. orayıda açıklarsan çok iyi olur?

12. Benim söylediğim aynı flash scriptinin wordpress'e uyarlanmış olan bir başka eklentide geçerli.

o siteden aldığınız flv linkleri ile oynatabiliyorsunuz. yani mesela

[flashvideo width=\"320\" height=\"240\" filename=\"videos/video.flv\" returnpage=\"http://my-wordpress-site.org/?p=129\" /]

şeklimde filename yerine youtube flv sinin yolunu yazarsanız çalışması gerekir herhalde...

13. tamam da bu yukarıda belirtilen eklentide de geçerlidir, fakat senin verdiğin baglantıda .flv uzantılı youtube ve ya google dosyalarına nasıl erişeceğimi bulamadım :(

14. videoyu ekliyorum şöyle bir yazı çıkıyor.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Bende zaten kurulu o program üstelik o linke tıklayıp gene indirip kurdum ama gene olmadı.
    Ne yapmam lazım.

15. kadiras, aşağıdakı dosyayı indirip, wordtube dizinine atman gerekiyo

16. Tinbala, eklediğiniz bu dosya nedir? Orijinal adresini verir misiniz?

17. WordTube için önemli olan flash player dosyasıdır. Bu olmazsa yukarıda belirtilen eklenti çalışamaz. Bağlantıyı yazıyorum:

http://www.jeroenwijering.com/?item=Flash_Video_Player

Bu da direk indirmek için:

http://www.jeroenwijering.com/upload/flash_flv_player.zip

18. Tamam, o halde önceki mesajınızdaki bağlantıyı sildim. Lütfen çok gerekmedikçe orijinal bağlantı haricinde indirme bağlantısı vermeyin.

Bu adresleri heytbecom üstte şu mesajında da vermiş.

kadiras; heytbecom'un dediği gibi kurulumu yapıp gerekli dosyaları yükledikten sonra çalışmadı mı sizin?

19. flash player dosyasını indirip içindeki mediaplayer.swf dosyasını wordtube klasörünün içine attım.
    Ama içinde bir sürü dosya vardı ben sadece mediaplayer.swf adlı dosyayı attım.

20. aynen öyle, ben de o dosyayı koymuştum zaten. çalıştımı şimdi?

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.