WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

Yeni yazılara yeni simgesi(badge) eklemek ?

(7 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce Sabutay tarafından başlatıldı
  • Sabutay tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Merhaba,

Bu konuyu 1-2 saat internet'e araştırdım ama nafile. Gereken kısmı anlamadım.
    Alexking'in bir eklentisini indirip denedim, yerleştirince çalışmadı, ayrıca javascript ile çalışan yerleri olduğu için pek beğenmedim.

Benim istediğim tam olarak şuradaki gibi

www.t-infection.com

Simgeyi hazırladım, gereken tek şey en son yazının yanında görükecek şekilde ayarlanması.

Bu konu hakkında bilgileriniz var mı? Ya da herhangi bir kaynak

1 yıl önce #
  2. t-infection sitesinin yazarı aynı zamanda forumumuz üyelerinden; bu konuyu görürse sanırım yardımcı olmak isteyecektir. :)

1 yıl önce #
  3. Evet konuyu görünce hemen yardım etme ihtiyacı hissettim. Sevgili Sabutay benim kullandığım temada bu default gelen bir özellikti. Yani benim sonradan eklediğim bir sistem değil ancak hemen size kodları yazayım ve biraz da açıklama ekleyerek sorununuza çözüm getirmeye çalışayım.

Öncelikle index.php dosyamda bir php kod betiği var bu betik benim son yazımın çağırılmasını ve bu son yazının da belli bir "class" içinde gösterilmesini sağlıyor. Önce php betiğini yazayım;

div class=\"entry <?php if(is_home() && $post==$posts[0] && !is_paged()) echo ' firstpost';?>\">
    bu kod sayesinde son yazımı ekrana getiriyor ve "entry ile firstpost" sınıflarından yararlanarak onu gösteriyor. Sitemde gördüğünüz şeyin hepsi bu. Tabi bu classlarda önemli şimdi de aşağıya onu yazıyorum;

.entry{
    padding-top: 0px;
    padding-bottom: 30px;
    padding-left: 0px;
    /*font-size: 0.80em;*/
    line-height: 1.5em;
    }
    .firstpost {
    margin-bottom:15px;
    background:#fff url(images/firstentry.jpg) no-repeat top;
    border-bottom:2px solid #e6e6e6;

vermiş olduğum php kodunu index.php dosyanızda
    <?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
    kodundan sonra yazın. daha sonrasında hiçbirşey yazmayın, temanızın devam eden kod bütününü kullanın. Css kodlarını da temanızın style.css dosyasına ekleyin ve kendinize göre değiştirin. O zaman benim sitemdeki gibi son mesajınızın üzerinde güzel bir resim olacak. Tabi dilerseniz resmi de buraya koyabilirim ama sitemden o bölgeden çekebilirsiniz. O zaman biraz daha iyi anlayabilirsiniz çünkü resmin görünen bölümünü ona göre ayarladım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

1 yıl önce #
  4. Teşekkürler. :)

1 yıl önce #
  5. webthese siten çok güzelmiş cidden.

1 yıl önce #
  6. Teşekkür ederim Amarat, senin siten de öyle zira.

1 yıl önce #
  7. Teşekkür ederim. Kod başarılı olarak çalıştı. Css'de bir kaç sorun vardı onları da halletim. Sadece bir sorunu aşamadım, çok denedim ama olmadı.

Yeni simgesi "entrytitle" kısmını altından yani yeşil rengin altında kalıyor. Üstünde olmasını istiyorum ben aslında. Fakat yapamadım. Overlapp Css diye google'de arattım sonuç sıfır.

Bu yüzden yeni logusunu en aşağıya koydum.

Fakat benim istediğim aslında başlığın yanına bir şeyler eklemekti. Yani başlık ile aynı hiza'da olacka. Bunu yapmak mümkün herhalde.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.