Evet konuyu görünce hemen yardım etme ihtiyacı hissettim. Sevgili Sabutay benim kullandığım temada bu default gelen bir özellikti. Yani benim sonradan eklediğim bir sistem değil ancak hemen size kodları yazayım ve biraz da açıklama ekleyerek sorununuza çözüm getirmeye çalışayım.
Öncelikle index.php dosyamda bir php kod betiği var bu betik benim son yazımın çağırılmasını ve bu son yazının da belli bir "class" içinde gösterilmesini sağlıyor. Önce php betiğini yazayım;
div class=\"entry <?php if(is_home() && $post==$posts[0] && !is_paged()) echo ' firstpost';?>\">
bu kod sayesinde son yazımı ekrana getiriyor ve "entry ile firstpost" sınıflarından yararlanarak onu gösteriyor. Sitemde gördüğünüz şeyin hepsi bu. Tabi bu classlarda önemli şimdi de aşağıya onu yazıyorum;
.entry{
padding-top: 0px;
padding-bottom: 30px;
padding-left: 0px;
/*font-size: 0.80em;*/
line-height: 1.5em;
}
.firstpost {
margin-bottom:15px;
background:#fff url(images/firstentry.jpg) no-repeat top;
border-bottom:2px solid #e6e6e6;
vermiş olduğum php kodunu index.php dosyanızda
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
kodundan sonra yazın. daha sonrasında hiçbirşey yazmayın, temanızın devam eden kod bütününü kullanın. Css kodlarını da temanızın style.css dosyasına ekleyin ve kendinize göre değiştirin. O zaman benim sitemdeki gibi son mesajınızın üzerinde güzel bir resim olacak. Tabi dilerseniz resmi de buraya koyabilirim ama sitemden o bölgeden çekebilirsiniz. O zaman biraz daha iyi anlayabilirsiniz çünkü resmin görünen bölümünü ona göre ayarladım. Umarım yardımcı olabilmişimdir.