WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Temalar

yazıyı kutuya almak

(7 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce kiwanch tarafından başlatıldı
  • kiwanch tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. kiwanch
    Üye

arkadaşlar unsleepable_v.1.7 temasını kurdum ama yazılan konuları kutu içine almak istiyorum nasıl yapıcam. işte vereceğim sitedeki gibi 3lü yanyana kutu şeklinde nasıl yapabilirim www.devletsah.com
    teşekkürler

1 yıl önce #
  2. css kullanarak temanı üç sütunlu hale getirebilirsin. ya da mevcut üç sütunlu temalardan birini kullanabilirsin.

1 yıl önce #
  3. kiwanch
    Üye

teşekkürler ama css bilmediğim için soruyorum :( yardım edebilecek varmı bide bu sütunları verdiğim adresteki gibi olsun istiyorum... bilen varsa mail yada msn verirse ulaşabilirim... (bu arada 3 yazmışım 2 sütun :) )

1 yıl önce #
  4. o zaman buna benzer mevcut iki sütunlu temalardan birini alıp css'yi isteğine göre düzenlemen gerekecek.
    yardımcı olması açısından şu css başvuru kaynağını kullanabilirsin. kolay gelsin.

1 yıl önce #
  5. kiwanch
    Üye

sguzelcik çok saol ama beceremedim. bu arada o sitenin css'sini buldum benim siteme attım ama olmadı aynısı :S

bu arada unsleepable 2 elinde olan varsa link verebilirmi arada.

ama en önemlisi sorunu nasıl çözeceğim :(

www.devletsah.com daki kutulu sistem istiyorum sadece...

1 yıl önce #
  6. @kiwanch, senin forumda yapmak istediğin şeyi okudum ve şimdiye kadar hiç denememiştim. Bi deneyim hem de sana iyi bir yardımım olur diye düşündüm. Tamı tamına bir saattir forumlarda arama yapıyorum, Wordpress resmi sitesinin forumuna varana kadar arama yaptım. Bulduğum şeylerin içinde seni tatmin edecekler var biliyorum ancak ben sana nasıl yapacağını anlatmaya çalışacağım.

Şimdi kullandığın tema ne olursa olsun her temanın index.php dosyasında bir fonksiyon yazılıdır. Bu fonksiyon sitede son yazılan yazıların, başlıkların, kategorinin, tarihin görünmesini sağlar. Bu bir "Döngü" (Loop) içinde cereyan eder. Şimdi bu döngü olduktan sonra senin temanın style.css dosyasında tanımlanmış olan entry, post gibi classlar (sınıflar) sayesinde gönderilerin görünmesi sağlanır.

Ben olaya hep Php açısından yaklaştım ama şunu öğrendim ki "Wordpress is not PHP!" (Wordpress PHP değildir!, kullanıcılarının daha iyi geliştirebilmesi ve görünümünü en iyi hale getirebilmesi için tasarlanmıştır) Şimdi yapacağın şey şu, mutlaka ve mutlaka senin temanın css dosyasında tanımlanmış bir entry yada post class'ı vardır. Bu sınıf yazılarının gösterildiği alanın sadece "daralmasını" sağlayacaksın!

nasıl olacak diyebilirsin, hemen kodları yazayım sana, bu kodu mevcut temanın yazıları gösteren sınıfına ekle ve kendine göre düzenle.

float:left;
    width:200px;
    height:150px;

bunu koyduğun zaman başlıkların ve yazıların belirttiğim üzere 200'e 150px bir alana sığmış olacak. Temanın genişliği ve düzenine göre gönderi başlıklarının tarihlerinin css kodlarıyla oynayarak daha da düzgün bir hale getirebilirsin. Umarım anlatmak istediğim şeyi anlatabilmişimdir.

1 yıl önce #
  7. kiwanch
    Üye

@webthese teşekkürler bunu yapmıştım ama yan yana 2 tane yapamamıştım. ama araştırmaların için çok teşekkürler.

biraz cinlikle hallettim olayı bahsettiğim sitenin css dosyasını aldım ve biraz kodlarla oynadıktan sonra hallettim.

not: temanınız çalınmamasını istiyorsanız tema adının değiştirin :):):)

herkese teşekkürler...

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.